Glenmorangie verdiept de smaak van Signet met een nieuwe whisky

Nieuws
donderdag, 01 augustus 2024 om 7:00
glenmorangie the signet reserve
Glenmorangie The Signet whisky is vernieuwd. Met de Signet Reserve krijgt het origineel een editie die iets langer gerijpt heeft.
In 2008 kwam Glenmorangie met een expressie die geïnspireerd was door de favoriete koffie van Dr. Bill Lumsden, Head of Whisky Creation bij de distilleerderij. De spirit voor Glenmorangie Signet werd gestookt van geroosterde gerstemout en rijpte in bourbon, sherry en virgin eikenhouten vaten. Hierdoor ontstonden tonen van chocolade en koffie in de drank.
Nu is het tijd voor een verdiepingsslag op dat smaakprofiel met een nieuwe single malt whisky. De Glenmorangie Signet is namelijk een doorontwikkeling van het originele recept, vertelt Lumsden.
'Door Glenmorangie Signet verder te laten rijpen in Pedro Ximénez sherryvaten, brengen we de kenmerkende stijl van deze whisky nog dieper in de verrukkelijkheid.'

Wat is de Glenmorangie Signet Reserve whisky?

De nieuwe single malt whisky heeft gerijpt in dezelfde vaten als zijn voorganger. De Glenmorangie master distiller heeft in de magazijnen een aantal vaten van de bestaande drank geselecteerd voor een extra rijping in andere vaten.
Deze drank is nog 12 maanden in Pedro Ximénez vaten gegaan, om zo een nieuwe laag aan de smaak te geven. Vervolgens is de drank gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).
Dit zijn de tasting notes van de Glenmorangie Signet Reserve whisky:
  • Neus: Donkere chocoladecake en espresso, gevolgd door hazelnootcrème, sinaasappelschil en muscovadosuiker.
  • Smaak: Een romig mondgevoel met tonen van chocoladetruffels, toffee, stroop en fudge. Daarna Turkse koffie, geroosterde koffiebonen, geroosterd kaneel, sinaasappelolie, melkchocolade en framboos. 
  • Afdronk: Lang met tonen van koffie en chocolade en aan het einde toffee en tiramisu.

Waar vind je de Glenmorangie Signet Reserve whisky?

De nieuwe Glenmorangie whisky verschijnt vanaf nu jaarlijks in een beperkt aantal. De whisky is via de website van de distilleerderij, de Glenmorangie boetiek in Terminal 2 op London Heathrow Airport en in een select aantal verkooppunten te vinden.
Of daar ook Nederlandse slijterijen onder vallen is niet bekend. De verkoopprijs van een fles 345 pond (omgerekend ongeveer 410 euro).
Glenmorangie whisky pitcher large Image
Glenmorangie whisky pitcher large
EUR24.95
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Glenmorangie

POPULAIR NIEUWS