Hoe erg is het dat de Glenmorangie Original verandert? We lieten jullie stemmen

Nieuws
zondag, 28 juli 2024 om 8:00
glenmorangie
Glenmorangie is een whiskymerk dat net zo bekend is als een pizza salami onder pizzabakkers. Het bestaat gewoon en de Original is zoiets als een standaard fles die whiskydrinkers al snel leren kennen. Maar wat als die pizza salami ineens zou veranderen?
Wat gebeurt er als een pizzabakker al jarenlang dezelfde pizza salami maakt en dan ineens zegt: 'Ik heb een betere manier gevonden om het deeg te maken. Voortaan doe ik het zus en zo?' Dan is de kans groot dat er geen hond naar kraait, zolang de pizza maar lekker smaakt.
Zoiets is er nu ook aan de hand met de volgende whiskyfles: Glenmorangie Original. Al jarenlang is dit een tienjarige whisky, gecreëerd door Dr. Bill Lumsden, Head of Distilling & Whisky Creation bij Glenmorangie. Maar hij heeft samen met zijn team besloten om deze te gaan vervangen voor een 12-jarige whisky, twee jaar ouder dus. Onder het mom van dat dit de smaak ten goede zou komen.

Wat is de strategie bij Glenmorangie?

Sommige mensen uit deze industrie twijfelen aan de transparantie en oprechtheid van Glenmorangie en of er niet sprak zou zijn van een andere strategie. De whiskymarkt staat onder druk, er worden minder whisky’s verkocht, er is veel geproduceerd en nu liggen er nog hele voorraden in distilleerderijen. Misschien wel te veel.

Wat denk jij dat Glenmorangie aan het doen is?

Wat nou als dit de tactiek is van Glenmorangie: zeggen dat de whisky op deze manier beter wordt, terwijl dit enkel een manier is om de oude voorraden op te maken? We schreven daar een heel artikel over en hielden een poll.
Zo vroegen we aan jullie: Wat denk jij dat Glenmorangie aan het doen is? 67 procent van de mensen geeft aan dat het vast gaat om oude voorraden van de hand te doen. 19 procent van de bezoekers denkt dat Glenmorangie een betere single malt whisky uit gaat brengen en 15% geeft aan het niet te weten.

Maakt het uit?

De meest belangrijke vraag is misschien wel of het uitmaakt dat de Original verandert. Daarom hadden we nog een poll met de vraag welke whisky jullie dan het liefst straks drinken. Daarbij geeft 61 procent aan dat het niet uitmaakt dat de samenstelling van de Orginal anders wordt, terwijl 27 procent dit juist wel jammer vindt. 8 procent geeft aan het niet te weten en 4 procent heeft ingevuld ‘Whisky is whisky toch? Who cares?’
Hoe dan ook, feit is dat de vernieuwde Glenmorangie eraan komt. Vanaf 5 augustus is deze fles te koop. De oude ligt nog in de winkels totdat deze op is.

POPULAIR NIEUWS