Glenmorangie start campagne: je haar laten knippen onder genot van een glas whisky!

Nieuws
donderdag, 27 april 2023 om 9:00
glenmorangie barbershop 1
Whiskymerken halen nog wel eens gekke fratsen uit ter promotie van hun merk of een nieuwe whisky. Glenmorangie heeft nu een nieuwe campagne afgetrapt met de naam ‘It’s Kind of Delicious &Wonderful’. Voor de campagne heeft het merk op de luchthaven van Madrid nu een pop-up store geopend. Opvallend is dat het om een kapperszaak gaat.
Moët Hennessy, het merk achter Glenmorangie vertelt dat de ‘It’s Kind of Delicious & Wonderful’-campagne het doel heeft om simpele alledaagse momenten neer te zetten als mooie ervaringen. De campagne keert sinds 2020 elk jaar terug en dit jaar is de eerste activatie in de travel retail gestart in Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport in Madrid, Spanje.

Glenmorangie richt zich op jonger publiek

De pop-up ervaring die Glenmorangie in Madrid heeft opgezet, bezorgt mensen onder genot van een glas whisky, bijvoorbeeld een hand- of gezichtsmassage. Daarnaast kunnen bezoekers het Glenmorangie magazine inzien voor de laatste deals bij Travel Retail winkels. Er wordt samengewerkt met reisretailketen Dufry voor deze campagne die zich richt op dames en een wat jonger publiek.
De kapperszaak van Glenmorangie wordt gecombineerd met een whiskyproeverij. Bezoekers kunnen tijdens een behandeling kennis maken met verschillende Glenmorangie whisky’s. Denk hierbij aan de recentere Glenmorangie 12 Years Palo Cortado Finish en A Tale of the Forest die wij onlangs nog recenseerden.

Eerste van zes ‘It’s Kind of Delicious & Wonderful’-stunts dit jaar

De activatie die Glenmorangie in Madrid heeft uitgerold is niet de enige die we dit jaar mogen verwachten. Het is namelijk aangekondigd als de eerste van in elk geval zes stunts in de reisdetailhandel. Er zullen nog meer ludieke acties volgen op verschillende luchthavens. Zo is er gesproken over heteluchtballonnen op Istanbul Airport en ervaringen die plaats zullen vinden op Paris Charles de Gaulle Airport, Heathrow Airport, Luton Airpot en Edinburgh Airport.
Wat deze acties precies in zullen houden, is niet bekendgemaakt, evenals de data waarop ze afgetrapt worden. Dat het bijzondere acties worden staat in elk geval vast. Naast de actie in Madrid heeft Glenmorangie afgelopen jaar ook al een leuke stunt uitgehaald. In november stond er namelijk nog een knaloranje telefooncel in Spitalfields Market, waarbij gratis cocktails werden uitgedeeld als mensen de Wonder Hotline wisten te bellen.