Michter’s verhoogt capaciteit en brengt nieuwe whiskey uit

Nieuws
donderdag, 27 april 2023 om 11:00
michters 10yo rye whiskey
Het Amerikaanse whiskeymerk Michter’s heeft dubbel goed nieuws. De distilleerderij heeft namelijk stappen ondernomen om haar capaciteit te verhogen. Bij het delen van dit nieuws is er ook meteen een nieuwe editie van de Michter’s 10 Year Old Rye whiskey uit de doeken gedaan.
Michter’s kampte al een tijdje met een uitdaging. De vraag naar haar drank bleef maar stijgen, maar het aanbod groeide niet mee. De capaciteit van de distilleerderij was er namelijk niet naar, maar daar is de afgelopen tijd flink aan gewerkt. Eind vorig jaar is de Shively distilleerderij in Louisville al opgeschaald naar 24/7 productie en in januari is er nieuwe bottelapparatuur in gebruik genomen met een hogere capaciteit.

Is dit genoeg om aan de vraag naar Michter's te voldoen?

Het waren al een paar stappen in de juiste richting, waar nu nog een paar stappen bijkomen. De distilleerderij heeft namelijk zes 18.000-gallon fermentoren gemaakt door Vendome Copper & Brass Works toegevoegd. Daarnaast is de bottelactiviteit opgeschroefd. Door al deze verbeteringen moet de productie en daarmee de capaciteit omhoog gaan.
Andrea Wilson, Michter’s master of maturation, meldt dat de frustratie van klanten herkend wordt en wil ze graag gerust stellen:
‘We willen dat onze trouwe Michter’s drinkers weten dat we proberen te blijven investeren in de groei van het merk’. Voorlopig zal de beschikbaarheid van de whiskey niet sterk stijgen door de verbeteringen. Daar zal nog even op gewacht moeten worden door de klanten.

Nieuwe release van Michter's 10 Years Old Rye

Om de stap vooruit kracht bij te zetten is er nog meer goed nieuws vanuit Michter’s. De Michter’s 10 Year Old Rye whiskey heeft namelijk een nieuwe release gekregen. Het is de eerste keer dat de drank weer beschikbaar is sinds 2022.
De 2023 whiskey is, zoals zijn voorganger, gemaakt van maïs en gemoute gerst en is volgens Wilson ‘elegant’. De whisky heeft volgens haar een kruidig karakter met honing en warme specerijen, wat resulteert in een rijke en soepele drinkervaring.
De nieuwe batch van Michter's 10 Years Old Rye zal vanaf mei verscheept worden. De whiskey wordt dan te koop aangeboden voor 200 dollar per fles van 750 milliliter. Of de drank ook in Nederland terecht komt, is niet bekendgemaakt. De whiskey is als single barrel geproduceerd, dus is in elk geval gelimiteerd verkrijgbaar.
Wist je dat we regelmatig whisky's onder de loep nemen in onze reviews?

POPULAIR NIEUWS