Goed nieuws: Bus Whisky Batch 20 vervroegd uitgebracht

Nieuws
zondag, 26 februari 2023 om 13:00
bus whisky
Bus Whisky Batch 19 was in een razend tempo uitverkocht, waardoor liefhebbers met lege handen achter bleven. De distilleerderij heeft nu voor iedereen goed nieuws, want de volgende batch, Bus Whisky Batch 20, is vervroegd opgesteld!
Bus Whisky Distillers heeft de nieuwe batch aangekondigd via haar social media kanalen en het mooie is: de drank is direct beschikbaar! Bus Whisky Batch 20 is een single malt én een single estate die gestookt is van de duurzame gerst, afkomstig van de eigen boerderij. Dat stoken is als vanouds gebeurd in de koperen ketel van Bus Whisky Distillers.
Vervolgens heeft de drank drie jaar gerijpt in first fill bourbon vaten en onlangs dus gebotteld in 50 centiliter flessen op 53 procent ABV. De flessen Bus Whisky Batch 20 zijn natuurlijk voorzien van de kenmerkende Bus Whisky Distillers koker en het opvallende Bus Whisky etiket.

Wat is Bus Whisky Batch 20?

Bus Whisky Distillers heeft voor deze release specifiek gekozen voor een single cask én een single estate whisky. De drank heeft door zijn rijping op ex-bourbon vaten opvallende tasting notes:
Neus: ‘warme en comfortabele aroma's van graan, mout, hooi en karamel’
Smaak: ‘tonen van karamel, vanille, jonge eik en zoethout. Zoete sinaasappel en gedroogde fruitsmaken ontwikkelen zich langzaam samen met delicate drop, zoete vijgen en chocolade’
Afdronk: onbekend
Over de afdronk van Bus Whisky Batch 20 laat Bus Whisky Distillers zich niet uit op de productpagina van Bus Whisky Batch 20. Maar sommige dingen moet je gewoon ervaren door het te proeven. En dat kan dus al heel snel! Dit is namelijk nu al mogelijk. Sterker nog, vanaf vandaag kun je de drank al afhalen op de boerderij. Als je liever een fles via de post krijgt, kan dat natuurlijk ook. Standaard verstuurt Bus Whisky haar bestellingen op dinsdagen, dus dan heb je je drank ietsje later in huis.