Nederland in maart weer een distilleerderij rijker

Nieuws
door Monkey
zondag, 15 januari 2023 om 10:00
graan
Nederland kent al vele whisky’s, maar er is altijd plek voor meer. En dat krijgen we, want er is een nieuwe Groningse whisky in aantocht. En de plek waar de whisky vandaan komt is al heel snel te bezoeken. Na anderhalf jaar verbouwen in het namelijk tijd voor de opening van De Graanrepubliek. Een plek waar je straks terecht kunt voor brood, bier, koffie en een nieuwe Nederlandse whisky: Dollard Whisky.
In maart openen de deuren van de Graanrepubliek in Bad Nieuweschans zich. Na anderhalf jaar van verbouwen van de Oude Remise is het eindelijk tijd om het publiek te ontvangen. Op deze plek worden allerlei graanproducten gemaakt, zoals speciaalbier van brouwerij Eggens. Stiekem staan de deuren nu al op een kier, want je kun al op zaterdag van 20:00 uur tot 22:00 uur vrij naar binnen lopen voor een rondleiding in de brouwerij.
Naast de brouwerij maakt De Graanrepubliek ook brood en wordt er druk gewerkt aan een eigen whisky: Dollard Whisky. Deze wordt, net als al het andere in De Graanrepubliek, gemaakt van lokale ingrediënten. Het unieke ingrediënt die al de producten aan elkaar verbindt is het Groningse graan.

Wat wordt Dollard Whisky?

Dollard Whisky wordt gemaakt door Thijs Dijkstra die zelf een fervent whiskyproever is. Hij is er zeker van dat de drank straks geweldig wordt. Hij verwacht een warme en pittige smaak die voor een deel afkomstig is van het Groningse eikenhout waarvan de vaten gemaakt zijn en voor een deel van het graan dat natuurlijk ook van Groningse bodem komt.
Terwijl we wachten op het eindproduct, staat er een crowdfunding actie online, waarmee je de distilleerderij kunt steunen. Voor 250 euro help je ze al uit de brand en kun je twee flessen Dollard Whisky tegemoet zien. Er zijn nog meer opties om te investeren die elk hun eigen beloningen met zich meebrengen. Je leest er meer over op de speciale pagina en in het artikel dat we eerder over de actie geschreven hebben.

POPULAIR NIEUWS