Graanbranderij De IJsvogel Whisky Rum Finished nu uit

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 04 april 2023 om 12:00
de ijsvogel
Graanbranderij De IJsvogel heeft goed nieuws. Haar 10de botteling van IJsvogel Whisky is uit. De whisky is niet zomaar een whisky, maar een met een finish van de eigen rumvaten van De IJsvogel.
De IJsvogel meldt via haar Facebook-pagina dat de 10de botteling gelagerd is op de Kruidenzolder van de Wijmarsche Watermolen in Arcen. De drank heeft 44 maanden in een tawny port vat gerijpt en vervolgens zes maanden in een IJsvogel Rum vat. Daarna is de drank op 46 procent alcohol gebotteld.
De IJsvogel meldt zelf het volgende over de nieuwe Limburgse whisky uit Arcen: ‘De licht zoete smaak van de rum laat zich goed combineren met het fruitige van de port. Geuren van laurier en sinaasappelen komen naar voren in uw glas, met een prachtige taankleur van de port. Bij de afdronk proeft u de honingzachte tonen van hout en een beetje anijs. Laat u weer verrassen door deze unieke Limburgse whisky.’
IJsvogel Whisky Rum Finished is vanaf nu verkrijgbaar in verschillende flessen. Er is er een van 10 centiliter die je voor 11,25 euro meeneemt en een van 70 centiliter die 72,50 euro kost. De IJsvogel Whisky Rum Finished is direct bij Graanbranderij De IJsvogel te koop. Hieronder vind je de Facebook post van De IJsvogel:

IJsvogel Whisky Rum Finished niet de enige drank uit de stokerij

De IJsvogel Whisky Rum Finished van Graanbranderij De IJsvogel is de 10de batch uit de distilleerderij. De eerste whisky is er in 2012 in het vat gegaan om vervolgens in 2015 gebotteld te worden. Vervolgens verscheen er elk jaar een nieuwe batch van De IJsvogel whisky. De voorgaande batches zijn steevast uitverkocht, maar voor de liefhebber zijn er wel andere dranken te koop bij de distilleerderij. Zo kun je De IJsvogel Arceniaanse Rum, IJsvogel Oude Gelagerd Genever, Korenwijn, Gin en meer aanschaffen in de webshop.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties