Groningen krijgt tweede editie van Loods of Whisky festival

Nieuws
maandag, 22 januari 2024 om 12:00
loods of whisky 3
Groningers opgelet: schrijf 22 september alvast in je agenda. Dan vindt namelijk de tweede editie plaats van het festival Loods of Whisky.
Met zo’n naam kan het niet anders. Op 22 september wordt er ook lots of whisky geschonken, al is dat natuurlijk een grapje. Want whiskyfestivals zijn niet bedoeld om te zuipen, maar vooral om van een paar mooie drams te genieten, op een leuke locatie en met leuke mensen.
Petra Brouwer, de organisator van het festival, heeft er in ieder geval zien in. Zo laat zij in een exclusieve reactie aan Whisky Monkeys het volgende weten: 'Supervet natuurlijk om een tweede editie te kunnen organiseren. Toen ik op 4 december de laatste spullen uit De Loods op had gehaald, kriebelde het al.'
Het evenement vindt een stuk eerder in het whiskyfestivalseizoen plaats. In september gebeurt er namelijk van alles, want dan vinden Maltstock, WTF (Whisky Tasting Festival in Utrecht) en Whisky Event Eindhoven plaats. Dat laatste festival vindt één dag eerder plaats dan Loods of Whisky.

Lekker alles meepakken?

Dat betekent dat mensen dus niet hoeven te kiezen. De festivalhoppers zouden in principe overal naartoe kunnen.
Afgelopen jaar vond de eerste editie plaats op 3 december en daar waren meteen grote merken bij aanwezig, waaronder Scotch Malt Whisky Society en Cley (Nederlandse whisky uit Rotterdam). Bovendien had Brouwer een persoonlijke touch geregeld door een roze loper te regelen.

'Ontspannen festival'

Onze Jan-Marc is heen geweest voor een verslag en schreef destijds het volgende:
‘Wat was dit een leuk en ontspannen festival! Klein, maar wel met een heel mooi gevarieerd aanbod aan whisky en andere dranken. Standhouders hadden plezier en de locatie was een goed verwarmde ruimte. Voor de liefhebbers was er een diner en ook kon er gratis geparkeerd worden in de buurt (zorg wel voor je eigen bob!).’
Nieuw dit jaar is dat ook de buitenruimte van de Loods gebruikt gaat worden. Dat betekent dat er extra ruimte is voor extra standhouders en een barbecue. Zodra er meer details bekend worden, lees je dat hier op Whisky Monkeys. Later maak je ook nog kans om tickets te winnen. In maart komen de eerste tickets online. 'We gaan ook werken met early bird en BOB-tickets. De reguliere entreeprijs zal op 25 euro zitten,' aldus Brouwer.
Eerst kun je deze tickets winnen voor een ander festival:

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties