Grootste Nederlandse whiskydiefstal ooit een feit? Ruim 2000 flessen gestolen

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 16:30
bus whisky distillery
In Loosbroek is deze week het ondenkbare gebeurd: er is ingebroken bij Bus Whisky en daarbij is een enorme buit meegenomen. Er is voor tonnen aan whisky gestolen. De distilleerderij is verslagen, maar vastbesloten om de daders te vinden. Er is zelfs een beloning uitgeloofd.
In de nacht van woensdag 9 oktober op donderdag 10 oktober zijn dieven bij Bus Whisky binnengedrongen, op zoek naar hun buit. Uiteindelijk hebben ze ruim 200.000 euro aan whisky gestolen, waaronder de Bus Spelt, Single Malt Port en de Bus Master Distiller Editions van de Nederlandse stokerij.

Was deze whiskydiefstal bij Bus Whisky gericht?

Bus Whisky meldt dat de machines en de kleinere flessen onaangeraakt zijn en dat alleen de duurdere flessen gestolen zijn. Nog opvallender is dat er een complete pallet wijn, die voor de deur van de stokerij geleverd is, genegeerd is.
Het lijkt er daardoor ook op dat de dieven precies wisten waar ze moesten zijn en welke flessen er meegenomen moesten worden. De distilleerderij meldt in een Facebook post rondom de diefstal dat de impact van de inbraak nog niet helemaal duidelijk is.
Hoewel de verslagenheid groot is, blijft de Nederlandse stokerij niet bij de pakken neer zitten.
‘Om het glas toch nog halfvol te zien: een kunstenaar wordt pas écht erkend als zijn werk vervalst of gestolen wordt.’
Bus whisky in haar Facebook post.

Beloning voor de gouden tip

De stokerij is inmiddels op zoek naar de dieven en roept elke liefhebber van whisky op om alert te zijn. De flessen kunnen op verschillende plekken opduiken. Denk aan veilingsites of whiskymarktplaatsen.
Voor de gouden tip is er een beloning beschikbaar van maar liefst 10.000 euro. Dit wordt niet in geld uitgekeerd, maar in de vorm van een uniek, gepersonaliseerd vat whisky.
Iedereen die iets ziet wordt verzocht om contact op te nemen met de distilleerderij. Dat kan telefonisch of via [email protected].
Jammer genoeg wordt er vaker whisky gestolen. Lees meer over het onderwerp diefstal in ons overzicht.

POPULAIR NIEUWS