Grote en dure whiskyreclame tijdens de Super Bowl met Dave Grohl in de hoofdrol

Nieuws
maandag, 13 februari 2023 om 9:00
superbowl
Whisky wordt steeds meer gemeengoed en de markt wordt alsmaar groter. Het laatste bewijs daarvoor is wel Crown Royal, die afgelopen nacht een reclamespot innam tijdens de Super Bowl. De Super Bowl is de grote finale van het American Football seizoen die elk jaar in februari gespeeld wordt tussen de winnaars van de American Football Conference en de National Football Conference, samen onderdeel van de National Football League.
De wedstrijd tussen de Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs is dit jaar gespeeld in de nacht van zondag op maandag en begon om 00:30 uur. Elk jaar kijken er meer dan 100 miljoen mensen van over de hele wereld naar dit evenement dat veel meer is dan zomaar een wedstrijd. De match wordt vergezeld van een enorme show, waarvan de Halftime show het toppunt is. De Chiefs hebben overigens gewonnen van de Eagles.

Dure whiskyreclame tijdens Super Bowl

De show werd dit jaar verzorgd door Rihanna. Maar er is nog een soort entertainment waar vele kijkers het over hebben: de reclames. De Super Bowl duurt alles bij elkaar zo'n 3 tot vier uur en heeft dus heel veel ruimte voor reclames. Met zoveel exposure wil iedereen daar natuurlijk graag bij zijn, maar dat kost nogal wat.
Een spotje van 30 seconden tijdens de Super Bowl kost zo'n 7 miljoen dollar en dan moet het spotje zelf nog gemaakt worden. Daarvoor worden ook niet de minste cberoemdheden uit de kast getrokken: zangers, acteurs en rockbands van nu en vroeger worden ingeschakeld om aandacht te trekken.
Ook Crown Royal heeft de knip behoorlijk getrokken. Om op te vallen tussen promoties voor Ant-Man 3, Guardians of the Galaxy 3, The Marvels en diverse Disney+ reclames is heel wat nodig. Crown Royal heeft er voor gekozen een reclame te maken waarin Dave Grohl van de Foo Fighters figureert. In een teaser vooraf was te zien hoe Grohl een boodschappenlijstje oplas met nogal bijzondere voorwerpen: pindakaas, een eierdoosje, verfrollers en een pizza Hawaii. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een heuse reclame op Amerikaanse Prime Time. De kosten zullen al snel ruim boven de 10 miljoen liggen voor deze dertig seconden. Wij zijn benieuwd of Crown Royal deze kosten terug zal verdienen.
Meer lezen over de Super Bowl, lees dan verder op XGN.nl, daar lees je alles over de beste reclames van de Super Bowl en kan je de halftime show van Rihanna terugkijken.
Wist je dat wij ook een leuke prijsvraag momenteel hebben lopen?

POPULAIR NIEUWS