Hielander whiskyfestival in Alkmaar een groot succes

Nieuws
maandag, 13 februari 2023 om 11:00
whiskyfles
Afgelopen weekend vond het eerste grootschalige whiskyfestival van Nederland plaats: het Hielander Festival. Er waren 3000 tickets beschikbaar en het festival was stijf uitverkocht, een succes dus.

Alkmaar het valhalla voor whisky-fans

Tijdens het festival waren er zo’n 6000 verschillende whisky’s te proeven uit allerlei landen. Denk aan Japan, Ierland, Schotland, maar ook aan Taiwan en Denemarken. Volgens organisator Wullie Macmorland was ‘alles’ aanwezig en bezoekers hebben dan ook naar hartenlust geproefd. Zo zien we op Twitter dat Marco’s Whiskies er zestien geprobeerd heeft.

Whisky's proeven in restaurant in Alkmaar

Het was de elfde editie van het festival dat weer als vanouds groots gevierd werd, zonder coronaregels. Dat zal voor veel mensen een opluchting geweest zijn. Niet alleen voor bezoekers, maar ook voor Macmorland zelf.
Onlangs hadden wij nog een exclusief interview met hem, waarin hij aangaf het toch wel erg lastig te hebben gehad in de pandemie. Naast dat hij organisator is van het whiskyfestival – hij gaat nu al bezig met de voorbereidingen voor de editie van volgend jaar- runt hij ook zijn eigen restaurant in Alkmaar: The Hielander. Toen hij door lockdowns moest sluiten, kon hij dan ook niet begrijpen dat hij tegen allerlei regels aanliep. Hij wilde voedsel doneren aan de voedselbank en dat mocht niet. 'Het werd niet geaccepteerd. Voedsel mag alleen van de supermarkt komen, met de stickers erop. Belachelijk.’ Mocht je het whiskyfestival gemist hebben? In zijn restaurant staan er ook heel wat whisky’s op de menukaart en kun je alsnog naar hartenlust proeven.
Al zijn er nog veel meer whiskyfestivals die eraan komen. Nog een hele grote editie staat eind maart op de planning, het Whisky Fesitval in Noord Nederland. Zoek je iets kleinschaligers, dan vindt er eerst nog een plaats in Driebergen en in Twente. Check vooral ons volledige overzicht dat we deze week gaan aanvullen.
Whisky kun je overigens heel simpel leren proeven middels dit boek

POPULAIR NIEUWS