Heemskerk krijgt eigen whiskyfestival: Trip to Whiskyland

Nieuws
dinsdag, 23 mei 2023 om 17:00
whiskyfestival
Volgende week staat er een whiskyfestival op de planning in Heemskerk met de naam Trip to Whiskyland. Wij vertellen je wat er tot dusver bekend is over dit festival. Denk dus niet dat het whiskyfestivalseizoen al is afgelopen, want we hebben nog heel even te gaan!
Er is een website in de lucht gegaan triptowhiskyland.nl waarop staat: ‘whisky, rum & bbq event’. Dat is vrij duidelijk. Het whiskyfestival vindt plaats op vrijdag 30 juni van vijf uur ’s middags tot en met negen uur ’s avonds.

Wat kost het?

De entree bedraagt veertig euro per persoon, waarbij een proefglas is inbegrepen, alsook tien euro aan muntjes. Verder uitleg ontbreekt. De ervaring leert dat op de meeste whiskyfestivals er ‘gratis’ whisky’s zijn om te proeven (die maken deel uit van je entreegeld) en bij andere whisky’s moet er bijbetaald worden. Dit zijn vaak de wat specialere, gelimiteerde of oudere whisky’s. Zo kun je bijvoorbeeld een standaard Kavalan wel gratis drinken, maar zul je voor een wat luxere uitvoering moeten bijbetalen. Daar zijn die muntjes voor bedoeld.

Wie zijn aanwezig?

Het evenement vindt plaats in restaurant Bleij, gevestigd aan de Kerkweg 217. Dat duidt erop dat het een wat kleiner, intiemer festival betreft. Dit zijn de aanwezige partijen:
  • 1423 World Class Spirits
  • The Bastard Serious Outdoor Cooking
  •  BBQ4U
  • Bleij
  • The Spirit of Wine
  • Don Papa Rum
  • High Spirits
  • Whisky Import Nederland
Meer weten over whiskyfestivals? Bekijk dan ook onze whiskyfestivalkalender waarop de wat grotere festivals staan. En lees eerdere verslagen van ons om alvast in de stemming te komen. Zo waren we eerder aanwezig in Den Haag, Driebergen en Almelo. Ook hebben we een paar artikelen geschreven om je goed voor te bereiden op een festival of simpelweg uiteen gezet waarom het zo leuk is om een whiskyfestival te bezoeken.
Slainte mhath!
Dit artikel is voor het laatste aangepast op 23 juni 2023