Laatste kans: Wil jij een whiskydiner én wellness voor twee? Boek dan dit whiskydiner!

Nieuws
woensdag, 24 mei 2023 om 8:00
whiskydiner
Gaan whisky en wellness hand in hand? Maar natuurlijk! Daarom hebben we nu een ludieke actie voor je: boek een heerlijk whiskydiner en maak kans op een wellness voor twee. Klinkt bijna als heaven on earth toch? Dit zijn redenen waarom je naar dit whiskydiner wilt.
Op 25 mei is er een whiskydiner in Savarin, waar we eerder deze week al even kort over schreven. Een harstikke luxe en chique diner dat jij als whiskyliefhebber eigenlijk niet wilt missen. Natuurlijk zijn er heel veel andere tasting of diners, maar wij geven je een paar redenen waarom juist dít diner zo bijzonder gaat worden.

Heerlijk eten

Laten we beginnen met de reden waarom jij een whiskydiner bijwoont: lekker eten! Als je een whiskydiner boekt, wil je dat er elke gang een engeltje over je tong plast en wil je een diner hebben waar je over een paar dagen, misschien wel weken, nog steeds over praat. Iets in het kader van: making memories.
Alle maaltijden worden verzorgd door chefkok Michiel Buker, dus je bent in goede handen. Zorg bovendien voor een lege maag, want er zullen maar liefst vijf gangen opgediend worden. En daar zitten maaltijden tussen waarbij het water al in je mond loopt als je er alleen al aan denkt. Dit is de menukaart van de avond:
AMBA & LANGOUSTINE
Granny-smith | spekbokking | Lardo Nostrano | snijboon-kaffirlimoen
SAVARIN'S CLASSIC BISQUE
rivierkreeft | saffraan | focaccia
RUNDERSUKADE
bloemkool-vanille | pommes gratin | truffeljus
GEBAKKEN GANZENLEVER
Whisky-appelen | gesuikerd brioche
SAVARIN'S "TOBLERONE" 
karamelchocolade | gepofte rijst | hazelnoot praliné 
Vooral van deze laatste gang, is Tony van Rooijen (brand ambassador van Glenfiddich) fan. Zo liet hij eerder in een reactie met Whisky Monkeys al weten: ‘'Ik ontvang de gasten en meng me onder hen om in te schatten wat leuk is om te vertellen over de whisky. (...) Er worden meerdere varianten van Glenfiddich geschonken, maar de nadruk zal ook op de gerechten liggen. Ik ben erg benieuwd naar het nagerecht met Toblerone, waarvan vermoed wordt dat het goed past bij de Glenfiddich Gran Reserva...'

Whisky in overvloed

Dan hebben we meteen een mooi bruggetje voor de tweede reden waarom jij dit diner niet wilt missen. Je gaat namelijk niet alleen naar een heerlijk diner toe, maar je krijgt er een complete whisky tasting bij. Overigens begint de whiskypret al aan het begin van de avond, want als voorafje krijg je een whiskycocktail. Wat dit wordt, blijft nog even een verrassing.
Qua whisky’s die er geschonken gaan worden, spelen we graag meteen open kaart. Dan heb je wat om naar uit te kijken. Dit zijn de whisky’s die straks zomaar in je glaasje kunnen zitten:
·        Glenfiddich 12 Years Old
·        Glenfiddich 15 Years Old
·        Glenfiddich 18 Years Old
·        Glenfiddich 21 Years Old
·        Glenfiddich 23 Years Old Grand Cru
·        Glenfiddich Project XX

Educatieve avond

Wat een pret! Wij kunnen uit ervaring vertellen dat Tony van Rooijen met veel passie over deze whisky’s kan vertellen. Zo hebben wij ervaren bij een eerdere tasting. Je hebt mensen die werken om te leven, maar ook mensen die leven om te werken. Bij van Rooijen kun je gerust zeggen dat sinds hij brand ambassador is van Glenfiddich hij leeft om te werken. Zó erg geniet hij van zijn baan! Hij kan je van alles vertellen over de filosofie van het merk, alsook dieper ingaan op de whisky’s zelf. En daarmee woon jij straks niet alleen een lekkere avond bij, maar ook nog eens een educatieve. Kleine tip van ons: vraag hem eens naar het verhaal rondom Glenfiddich Project XX.
Van Rooijen kijkt er in ieder geval naar uit om jou te verwelkomen deze avond. Zo zegt hij reactie met Whisky Monkeys: ‘Ik begeleid het diner, met eerst de uitleg over whisky waarna het gerecht erbij komt wat ik samen met de maitre en haar team heb uitgezocht. Bij iedere gang is een andere variant van Glenfiddich. Tijdens deze keuze van de pairing zijn we uitgegaan van signature dishes van het restaurant. De whisky’s vind ik erg passend en zal ik naast de motivatie van de pairing uiteraard uitgebreid uitleggen aan de gasten.’

De locatie

Deze bijzondere maaltijd vindt plaats op een prachtige locatie, in Restaurant, Hotel & Spa Savarin. Als je eens chique wilt dineren, ben je hier op het juiste adres en waan je je je even prins of prinses op aarde. En dat zonder dat je ook al maar één druppel op hebt, hoe mooi is dat?!
Het gebouw bevat mooie architectuur en natuurlijke elementen en alles straalt, tot in detail, elegantie uit. Je beseft dan ook op zo’n avond dat vijf sterren ook écht vijf sterren zijn, of eigenlijk ... zes. Want jij staat natuurlijk vanavond in het middelpunt van de belangstelling én mag je lekker laten bedienen!
Het restaurant bevindt zich tussen Den Haag en Delft; steden waar van alles valt te doen. Dus als je een hotelovernachting erbij zou boeken (of gewoon de middag voorafgaand aan het diner vrij houdt), zit je goed met nog een leuke stedentrip. Zo heeft Den Haag allerlei toffe musea, zoals het beroemde Mauritshuis en het Kunstmuseum. Al is het ook geen straf om door de schattige straatjes van Delft te slenteren. Het restaurant Savarin is overigens goed te bereiken met de auto en heeft een eigen parkeerplek. Dus waar wacht je nog op?!

Wellness winnen ter waarde van 50 euro

Last but not least hebben we een hele leuke actie op kunnen zetten met Savarin. Want dit hotel is uitgerust met een complete spa. Zo kun je hier heerlijk ontspannen. Dit zijn de faciliteiten op een rij:
  • ·Finse panorama sauna
  • Turks stoombad
  •  Infrarood sauna
  •  Zwembad met whirlpool
  • Hottub
  • Relaxruimte
We gaan twee tickets verloten onder de mensen die zich aanmelden voor het whiskydiner. De tickets die je wint, zijn voor twee personen en in te wisselen op een moment naar keuze. Dat hoeft dus niet op dezelfde dag te zijn als het whiskydiner! Mag wel, hoeft niet. Dus mocht je nog een gaatje in je agenda hebben en een bedrag kunnen missen – misschien is je vakantiegeld wel onderweg- twijfel dan niet om deze te gekke avond te boeken. Ook leuk om aan je liefje cadeau te geven. De winnaar plaatsen we overigens niet op Whisky Monkeys.
Deze prijsvraag wordt verder afgehandeld door Savarin zelf.

Reserveer nu het te gekke whiskydiner

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door JRE- Jeunes Restaurateurs d'Europe & Glenfiddich. Het Whisky & Food diner is dus volgende week donderdag op 25 mei en start om half zeven ‘s avonds. Als je erbij wil zijn, reserveer dan wel snel, want er is nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol is vol.
Dit artikel is in samenwerking met Restaurant, Hotel & Spa Savarin