Wordt dit de nieuwe Glenmorangie A Tale of whisky van dit jaar?

Nieuws
maandag, 04 maart 2024 om 12:00
glenmorangie a tale of ice cream
Glenmorangie heeft weer flink in het brein van Dr. Bill Lumsden, head of whisky creation bij The Glenmorangie Company, gegraven. De distilleerderij in de Highlands heeft namelijk een label in de TTB database geregistreerd voor de komende A Tale of whisky: A Tale of Ice Cream.
De Glenmorangie A Tale of reeks gaat komend jaar weer met een lekker zoete expressie komen. Via het TTB is namelijk een nieuw label vastgelegd voor Glenmorangie: A Tale of Ice Cream. Met deze expressie neemt Lumsden whiskyliefhebbers mee naar herinneringen aan een van zijn favoriete lekkernijen: ijs.
Op het label dat op de fles moet komen staat het volgende vermeld:
‘Voor onze directeur van de whiskycreatie, Dr. Bill, is ijs de enige verwennerij die hij niet kan weerstaan. Gefascineerd door het genot van zijn favoriete ijssalon, bedacht hij een whisky vol decadentie. Zijn creatie is een carrousel van smaken door een huwelijk van vaten met een hoog vanillegehalte en bourbonvaten.’

Wat wordt de Glenmorangie A Tale of Ice Cream?

De exacte tasting notes van de limited edition whisky zijn nog niet bekendgemaakt. Volgens het label van de komende Glenmorangie A Tale of Ice Cream whisky bestaat de smaak uit peach melba, limoensorbet, honingraat, brioche en kokosvlokken, gevolgd door fudge en toffee appelmoes.
De whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). De prijs van de nieuwe whisky is nog niet onthuld. Verder is het ook niet bekend wanneer we van de nieuwe Glenmorangie mogen genieten. Als dit in lijn ligt met de voorgaande release, zal dat ergens in september van dit jaar zijn.
De eerdere edities in de Glenmorangie A Tale of reeks zijn achtereenvolgens A Tale of Cake, A Tale of Winter, A Tale of the Forest en A Tale of Tokyo. Van zowel A Tale of the Forest als A Tale of Tokyo hebben we een uitgebreide review geschreven.

POPULAIR NIEUWS