Hoe verenig je de Benriach 50 Years whisky met een mainstream publiek? Zo dus

Nieuws
dinsdag, 30 juli 2024 om 16:00
benriach 50 years old single malt whisky
Wat hebben een 50-jarige Benriach whisky en Tetris met elkaar gemeen? Niets zou je denken. De één is voor slechts 37 mensen bedoeld, terwijl Tetris de massa bedient. Whisky Monkeys zocht een manier om de twee tóch met elkaar te verbinden en dat is gelukt.
In mei was het zover, toen werd er een 50-jarige Benriach whisky aangekondigd. Het gaat om een whisky waarbij de new make spirit in 1966 (moet je nagaan, lang niet iedereen van ons was toen al geboren!) op vat ging. Na 50 jaar werd deze whisky gebotteld.

Zeer exclusieve fles whisky

Met wereldwijd slechts 37 flessen voor handen is dit dan ook een zéér zéér zeér exclusieve whiskyfles geworden. En daar is het prijskaartje dan ook naar. De liefhebber moest ongeveer 29.000 euro betalen (25.000 pond).
Nathan de Bruin, de brand ambassador van het merk in Nederland, had nog niet zo lang een tof evenement waarbij meerdere Benriach whisky’s werden geproefd. Toch gaf hij aan dat deze 50-jarige zijn lippen nooit bereikt heeft.

Bijzondere doos voor 50-jarige Benriach whisky

De smaak zal ongetwijfeld bijzonder zijn, maar wist je dat de verpakking er ook een is die opvalt? Het deed ons in ieder geval heel erg denken aan de wereldberoemde videogame Tetris. Een spel dat inmiddels ook flink oud is. De eerste Tetris game verscheen namelijk in 1984 en daarmee is het dus ook al een oude game, alleen net iets jonger dan de whisky.
Wij van Whisky Monkeys vonden het in ieder geval leuk, al is het maar voor even, de twee werelden met elkaar te verbinden en dat heeft deze video opgeleverd:
Helaas blijft het bij allemaal (lekker) kijken, maar we hopen dat jullie de video toch kunnen waarderen.
Volg ons vooral op Instagram, want we gaan nog veel meer leuke video’s voor jullie maken in de toekomst. Heb je onze videoreportage van Schotland al gezien die gisteren online ging?
Proost!

POPULAIR NIEUWS