The Single Cask stelt panel van Taste Masters samen

Nieuws
zondag, 03 maart 2024 om 7:00
whiskyglas glencairn tulip
Een baan waarbij je betaald krijgt om whisky te proeven? Dat klinkt vast als een droom en toch is het mogelijk. The Single Cask in Fife zoekt namelijk iemand die professioneel whiskyproever wil worden om deel te nemen in een heel nieuw panel.
Het gaat om een niet één, maar een aantal vacatures voor smaakmeesters bij het bedrijf in Glenrothes, waar ruim 3000 vaten whisky liggen te rijpen. The Single Cask wil namelijk een panel van Taste Masters gaan vormen. Dit panel moet gaan helpen bij het proeven, bottelen en creëren van single cask whisky’s.
In eerste instantie is de vacature voor een parttime functie die flexibel is. In de toekomst zal de functie worden uitgebreid naarmate The Single Cask groter wordt, omdat er dan steeds meer vaten zullen zijn. Deze moeten geproefd en gebotteld worden.

Wat zoekt The Single Cask precies in een smaakmeester?

De whiskymaker zoekt naar whiskyliefhebbers. De omschrijving van de ideale kandidaat is iemand die een achtergrond in whiskycreatie heeft, bijvoorbeeld in het samplen of schrijven. Er wordt dan ook gezocht naar mensen die ervaring hebben in het proeven van het levenswater.
Daarnaast moet de sollicitant beschikken over een behoorlijke dosis charisma, creativiteit en ‘tonnen persoonlijkheid’. De kandidaten gaan namelijk samenwerken met het gespecialiseerde whiskyteam dat het verhaal achter elke whisky vertelt dat door het smaakpanel geproefd is.
Een ander belangrijk onderdeel van de functie is het schrijven van tasting notes. De Taste Masters moeten daarbij putten uit hun persoonlijke ervaringen.
‘We willen dat ons eerste Taste Master panel de schoonheid en emotionele kracht van single cask whisky begrijpt en meer whiskyfans helpt om met ons mee te gaan op deze buitengewone reis.’
Uit hoeveel mensen het nieuwe tasting panel van The Single Cask precies zal bestaan, is niet bekend. Ook is niet bekend wanneer het panel gaat beginnen (en dus tot wanneer er gesolliciteerd kan worden).
Iedereen die geïnteresseerd is in de baan kan solliciteren via de LinkedIn pagina van The Single Cask.
Er is regelmatig een baan te vinden in de whiskywereld. Onlangs zocht Laphroaig nog mensen voor de komende tours en ging Martijn van Opstal nog aan de slag bij Salud Spirits.

POPULAIR NIEUWS