Indiase whisky doet het wereldwijd erg goed

Nieuws
donderdag, 29 augustus 2024 om 19:00
amrut peated indian single malt cask strength whisky review 3
De markt voor Schotse whisky is de afgelopen maanden gekrompen. In andere markten voor whisky is dat niet altijd het geval. Zo gaat het ontzettend goed met Indiase whisky. De export van de drank is namelijk aanzienlijk gestegen.
De export van Indiase whisky is in de eerste helft van 2024 met meer dan een kwart (26 procent) gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Handel in India. Er is maar liefst 78,5 miljoen dollar omgezet met het exporteren van het levenswater.

Single malt whisky ziet een verdubbeling van de cijfers

De populariteit van Indiase whisky omvat alle soorten whisky. De export van single malt whisky is gestegen naar 6,3 miljoen dollar. Dit is bijna een verdubbeling van de cijfers van afgelopen jaar. Blended whisky is met ongeveer 37 procent gegroeid.
Vinod Giri, Director-General van The Brewers Association of India, vertelt dat de groei voornamelijk te danken is aan het aantal Indiase whisky's dat er is. Hoe meer whisky er uit een land komt, hoe meer er over gehoord wordt en hoe meer er uiteindelijk verkocht wordt.

Wereldwijde populariteit van Indiase whisky

Indiase whisky is wereldwijd in trek volgens de cijfers van het ministerie. Het grootste gedeelte van de whisky export is naar Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten en Ghana gegaan. De Verenigde Staten valt net buiten de top 3 van landen, maar ook daar is de Indiase drank sterk in opkomst. In dat land is vooral het duurdere segment in trek.
Naast deze landen is Azië een grote afzetmarkt voor Indiase whisky. Giri vertelt dat ook in deze landen vooral het hogere segment met premium whisky populair is. Welke whiskymerken het meest naar andere landen verscheept zijn, is niet bekendgemaakt.
Giri vertelt wel dat de stijging in de exportcijfers goed laat zien waar Indiase whisky op het wereldtoneel staat. Naar verwachting zal de export van het land de komende jaren alleen maar verder groeien.
Whisky Almanak Image
Whisky Almanak
EUR17.5
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS