Meer Japanse whisky's gaan naar booming whiskyland India

Nieuws
door Monkey
maandag, 01 juli 2024 om 7:00
yamazaki 12 years suntory whisky monkeys
Suntory verbreedt haar horizon. De producent achter verschillende Japanse whisky’s zoals Hibiki, Yamazaki en andere dranken zoals Roku gin, gaat namelijk aan de slag in India. Er is een dochteronderneming opgericht in het land om zo de positie van Suntory te versterken.
De nieuwe tak van het Japanse bedrijf zal vanaf juli starten om een ‘stevige zakelijk basis op te bouwen’ in India. Dit zal gebeuren onder leiding van Masashi Matsumura.

Suntory wil nieuwe kansen creëren

Tak Niinami, president en CEO van Suntory Holdings, vertelt dat de nieuwe divisie van Suntory niet alleen gaat bouwen van die basis, maar ook de sterke drankenhandel zoals whisky in het land zal ondersteunen. Er moeten ook nieuwe kansen gecreëerd worden voor bijvoorbeeld frisdranken.
‘India is een opmerkelijk aantrekkelijke markt en een belangrijke geopolitieke speler op het wereldtoneel, met sterke culturele en economische banden met Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

Vanaf juli voet aan de grond zetten

De nieuwe tak van Suntory zal vanaf juli beginnen met haar werkzaamheden in India. Het bedrijf wordt vanuit de stat Gurgaon gerund en zal zich als eerste gaan richten op investeringen in de markt en het opbouwen van partnerschappen.
Dit gebeurt in samenwerking met Suntory Global Spirits, de tak van Suntory voor de gedistilleerde dranken. Deze tak heeft onlangs haar naam nog veranderd van Suntory Beam in Suntory Global Spirits, om zo een gelijke waarde te geven aan de sterkedranken zoals Amerikaanse whiskey, Japanse whisky, Schotse whisky en andere dranken.
Suntoy heeft inmiddels miljoenen geïnvesteerd in verschillende aanpassingen van het bedrijf om zo wereldwijd een grotere aanwezigheid te creëren. Bij deze investering hoort een injectie in de Chinese en Indiase markt, waarmee onder andere de speciale Oaksmith blended whisky, een combinatie van Schotse whisky en bourbon, voor India gelanceerd is.
Whisky Japan Image
Whisky Japan
EUR29.46
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS