Jameson verrast met Caribische whisky met leeftijdsaanduiding

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 27 oktober 2023 om 17:00
jameson remixed csribbean beats whiskey
Jameson Irish Whiskey presenteert een hele nieuwe dram die al ruim twintig jaar in de magazijnen van het merk ligt. Het gaat om Jameson Remixed Caribbean Beats, een gelimiteerde editie die nog even het zonnetje in huis haalt.
De Jameson Remixed Caribbean Beats is de nieuwe toevoeging in de Anthology reeks van het merk. Deze collectie bestaat uit twee delen, namelijk de Remastered collectie en de Remixed collectie. In de eerste is eerder een 15 jaar oude pot still whiskey uitgekomen op basis van een traditioneel recept. Nu is het tijd voor een dram in het Remix deel van de collectie, waarin meer geëxperimenteerd wordt met whiskey.
Wandbord - Jameson Irish Whiskey -20x30cm- Image
Wandbord - Jameson Irish Whiskey -20x30cm-
EUR14.99
Op voorraad
Koop op bol.
Dat is dan ook precies wat het Ierse whiskeymerk de afgelopen jaren heeft gedaan. Eerst is er een pot still whiskey 18 jaar gerijpt in Foursquare rumvaten uit Barbados. Deze is vervolgens nog drie jaar in Cubaanse rumvaten gegaan van samenwerking met The Maestros Del Ron Cubano uit Havana.
Kevin O’Gorman, meesterdistilleerderij bij Jameson, heeft dit laatste simpelweg gedaan omdat hij benieuwd was wat een tweede rumstijl met zijn whiskey zou doen. ‘We wilden echt nog een laag rum toevoegen en ik denk dat het heel er goed gelukt is, vertelt O’Gorman.

Wat is Jameson Remixed Caribbean Beast voor whiskey?

Over de smaak van de Jameson Remixed Caribbean Beats vertelt de meesterdistilleerder dat de rumvaten behoorlijk goed hun werk hebben gedaan. De vaten hebben een unieke mix van kruiden, aardsheid en zoetheid gecreëerd. Dit vult het traditionele profiel van Jameson Irish Whiskey aan tot een geheel.
De nieuwe whiskey is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). De tasting notes van de Jameson Remix Caribbean Beats whiskey zijn als volgt:
Neus: Specerijen met vijgen, geroosterde amandelen, muscovado suiker en kokosschaafsel, aangevuld door pot still kruiden, met rum gekruid eikenhout, tonen van gember, gekonfijt fruit, tabaksbladeren en cacao.
Smaak: Honingraat, chocolade, sinaasappelschil en mango met kruiden als kaneel, nootmuskaat en witte peper.
Afdronk: Lang en aanhoudend met fruit en zoete specerijen, eikenhout en tonen van rum.
De 21 jaar oude Jameson Irish Whiskey is exclusief via Jamesonwhiskey.com te koop en kost 280 euro per fles. Een fles is met 500 milliliter kleiner dan gemiddeld.
Foto: Jameson Irish Whiskey

POPULAIR NIEUWS