Ligt het lot van de John Wick 5 release in handen van whisky?

Nieuws
woensdag, 17 mei 2023 om 17:00
john wick 4 poster persbericht independent films
Met John Wick 4 breidden Chad Stahelski en Keanu Reeves een einde aan de filmreeks rondom de huurmoordenaar. Tijdens een interview blijkt nu dat dat niet per se het einde is. De John Wick 5 release zou nog kunnen plaatsvinden, maar dat hangt onder meer van een paar flessen whisky af.
Tijdens een interview met filmwebsite Deadline vertelde Basil Iwanyk, producer van John Wick 4, namelijk dat Reeves en Stahelski naar Japan reizen om daar de details van de mogelijke John Wick 5 release vast te leggen. De bespreking van het verhaal van de de film gebeurt daar onder het genot van een paar flessen Japanse whisky.

Zorgt whisky straks voor een John Wick 5 release?

Iwanyk vertelt dat als beide heren de volgende ochtend geen kater (meer) hebben, worden de ideeën bekeken. Deze moeten niet alleen goed zijn, maar ook op een natuurlijke manier in het verhaal passen. Als dat zo is, komt John Wick 5 er misschien. Voor een groot deel bepaalt whisky dus de komst van de John Wick 5 release. Hoogst waarschijnlijk zal dat zelfs Japanse whisky zijn, gezien Reeves daar gek op is.
Iwanyk vervolgt zijn verhaal door te vertellen dat het echt aan Reeves en Stahelski is of de John Wick 5 release er ooit komt: ‘Als een film klaar is, zegt iedereen dat ze er nooit nog één maken. Het is te zwaar en we worden natuurlijk niet jonger. Als de tijd verstrijkt en je ziet dat de fans het fantastisch vinden, voelt de productie als een familie. We werken al elf jaar lang samen en missen elkaar. Ik laat het wel helemaal aan Chad en Keanu over om iets uit te vogelen en een verhaal te maken."
Inmiddels heeft Lionsgate al bevestigd dat er nagedacht wordt over John Wick 5, maar zeker is de release van een vijfde film dus nog niet. Wel komt er nog een spin-off van de film die helemaal terug naar het begin gaat. Deze draait om het huurmoordenaarshotel The Continental. Daarnaast zal er een andere spin-off verschijnen met Ana de Armas genaamd Ballerina.
Beeld: Independent Films