Johnnie Walker Ghost and Rare whisky bevat drie ghost whisky’s

Nieuws
woensdag, 19 april 2023 om 13:00
JOhnnie Walker Ghost and Rare port dundas whisky
Johnnie Walker doet in haar Ghost and Rare series elke keer een zeldzame en uitzonderlijke whisky. Dit keer is dat een wel hele bijzondere ghost whisky: Port Dundas. Maar dat is niet alles, want in deze Johnnie Walker whisky zitten nog twee ghost whisky’s verwerkt.
De Johnnie Walker Ghost and Rare Whisky Port Dundas is de vijfde release in de serie. De serie creëert onder meer onvervangbare whisky’s uit zogeheten ghost distilleerderijen die al gesloten zijn en dus geen drank meer produceren. In dit geval gebruikt Johnnie Walker whisky van Port Dundas.
Om Johnnie Walker Ghost and Rare Whisky Port Dundas te maken gebruikte Dr. Emma Walker, meesterblender bij Johnnie Walker verschillende whisky’s: ‘Port Dundas was een van de beste Grain Whisky distilleerderijen in de wereld, en de zeldzame expressies die we hebben gekozen uit onze reserves zijn enkele van de meest onderscheidende die het ooit heeft geproduceerd.‘

Niet alleen Port Dundas in deze Johnnie Walker Ghost and Rare series

Walker leidde voor deze limited edition een team van whiskymakers en selecteerde handmatig de meest onderscheidende expressies van rijpende whisky uit Port Dundas. Om het geurige houtkruidenkarakter van de Port Dundas distilleerderij te versterken zijn vervolgens nog twee ghost whisky’s gekozen. Dit zijn whisky’s uit de Cambus en Brora distilleerderij die toegevoegd zijn aan de blend.
De Cambus distilleerderij is in het begin van de jaren ’90 gestopt met productie. De Brora distilleerderij stopte iets eerder in 1983. Brora is afgelopen jaar alleen heropend en weer bezig met nieuwe whisky. In totaal zijn er dus drie ghost distilleerderijen in Johnnie Walker Ghost and Rare Series Port Dundas vertegenwoordigd. Verder zijn er nog vijf andere distilleerderijen aanwezig in de blend: Cameronbridge, Glenkinchie, Clynelish, Dailuaine en Achroisk.

Wat mag je van de Ghost and Rare series Port Dundas verwachten?

Walker en haar team hebben deze expressie in de Johnnie Walker Ghost and Rare Series Port Dundas whisky gebotteld op 46,3 procent ABV. De whisky heeft de volgende tasting notes meegekregen:
Kleur: Amber goud
Neus: Zoete houttonen, vanille, toffee en appel, houtachten en een zachte hint van rook
Smaak: romig, vanille butterscotch, vers fruit zoals perzik en bessen, zachter houtige kruiden
Afdronk: zacht met lagen van hout en een hint rook.
Als je een fles van deze Johnnie Walker whisky wil aanschaffen, kan dat al vanaf ongeveer 320 euro. Kopen doe je bijvoorbeeld online bij de Johnnie Walker store.