Johnnie Walker onthult limited edition Black Label for Bold Steps whisky

Nieuws
donderdag, 08 juni 2023 om 11:00
bold steps johnnie walker
Johnnie Walker heeft een nieuwe limited edition whisky onthuld. De fles is het resultaat van een wedstrijd die onder ontwerpers en kunstenaars gehouden werd. Zij moesten hun creatieve stempel drukken op het label en de winnaar zou een eigen label krijgen. Dat label is nu uitgebracht en de gelimiteerde Bold Steps fles geworden.
Het Schotse whiskymerk van Diageo heeft uit alle inzendingen het werk van illustrator en grafisch ontwerper Kushiaana gekozen voor de botteling. Haar ontwerp schittert nu op een gelimiteerd aantal Johnnie Walker Black Label flessen. Het onderwerp van het label is de Brits-Aziatische cultuurclash die felle kleuren met het gezicht van een dame combineert.
Kushiaana vertelt dat ze ‘een illustratie wilde maken die naast een explosie van kleur en levendigheid ook zelfexpressie vierde: ‘Geen schuilplaatsen, geen schaamte, en ik ben er trots op dat ik deze kans krijg met Johnnie Walker, een iconische whisky’. De fles weerspiegelt, zoals de naam al een beetje verraadt, de Bold Steps missie voor culturele vooruitgang.

Is de gelimiteerde Johnnie Walker Black Label for Bold Steps wel nieuw?

De Johnnie Walker Bold Steps whisky is geen nieuwe drank, maar een speciale botteling of eigenlijk zelfs een speciaal label. Het Diageo merk heeft voor het label namelijk dezelfde Black Label whisky als altijd gebruikt en ook de fles is niet anders. Wezenlijk is dus alleen het etiket gelimiteerd, maar desondanks dit is het een bijzondere botteling.
Pranay Chandra, hoofd van Johnnie Walker single malts, vertelt waarom: ‘Kushiaania's feestelijke fles heeft ons echt geïnspireerd, van de felle kleuren tot de symbolen van vreugde en kracht, het ontwerp voegt een belangrijke dimensie toe aan de Johnnie Walker Black Label fles’.
De speciale editie van de Johnnie Walker Bold Steps Black Label is niet het enige wat de artiest gewonnen heeft. Kushiaana’s werk is namelijk ook met een geldprijs van 5.000 pond beloond. Daarnaast wint Kushiaana een één op één met Manu Pillai, directeur van Diet Paratha Family Tree. Dit kan een stap zijn voor de artiest en haar initiatieven.
Johnnie Walker blijft op zijn beurt de Diet Parathy Family Tree steunen. De stichting richt zich op Britse Zuid-Aziaten die vooruit willen komen in de creatieve industrie. Zo zorgt het drankmerk voor nog eens vijf mentorships dit jaar en wellicht in de toekomst meer.
De Bold Steps-campagne van Johnnie Walker blijft Diet Paratha steunen, gericht op Britse Zuid-Aziaten die willen doorbreken of vooruitkomen in de creatieve industrie, met Family Tree Mentorships voor nog eens vijf personen in 2023.
De Johnnie Walker Black Label for Bold Steps is online te koop via thebar.com voor ongeveer 40 euro.

POPULAIR NIEUWS