Johnnie Walker plant meer dan 1200 bomen in Ghana

Nieuws
donderdag, 15 juni 2023 om 17:00
pexels valiphotos 589802
Johnnie Walker zet zich al langer in voor een duurzamere wereld. Zo introduceerde het merk twee jaar terug al een recyclebare fles van papier. Nu heeft Johnnie Walker ook meer dan 1200 bomen geplant in Ghana.
Het initiatief werd georganiseerd door Guinness Ghana Brewery, een distilleerderij die hetzelfde moederbedrijf als Johnnie Walker heeft, namelijk Diageo. De bomen werden geplant in Chipa Forest Reserve, een reservaat dat behoorlijk uitgeput is door menselijke activiteiten. Er zijn onder meer mahonie-, acacia- en regenbomen geplant. Tijdens het planten van de bomen drong Sylvia Owusu-Ankomah, directeur bedrijfsrelaties van Guinness Ghana, Ghanezen aan om ‘weloverwogen de klimaatverandering aan te pakken om de impact ervan op het menselijk leven te verminderen’.

Guinness Ghana beschermt het milieu

Guinness Ghana heeft door de jaren heen vaker dit soort projecten opgericht om het milieu te beschermen en de duurzaamheid ervan te waarborgen. In 2020 lanceerde het bedrijf al de ‘Spirit of Progress Society 2030’, met als kerndoel het waarborgen van een duurzame planeet voor iedereen. Het planten van de bomen valt hier ook onder en het gaat dan ook niet om een eenmalige actie, maar een jaarlijkse.
Uiteraard kijkt het bedrijf ook naar wat er binnen het eigen bedrijf duurzamer kan. Zo besloot Guinness vorig jaar om zijn ecologische voetafdruk te verminderen door de verpakking te veranderen: als je nu een product van Guinness koopt in een karton, is het zonder de buitenste doos.

Johnnie Walker wil uitputting planeet tegen gaan

Ook Johnnie Walker werkt hard om zijn voetafdruk te verkleinen en zo onze planeet te beschermen en de uitputting ervan tegen te gaan. ‘Met een ambitieus plan willen we onze impact wereldwijd verkleinen, onze werkwijzen opnieuw uitvinden en de natuurlijke landschappen van Schotland en daarbuiten herstellen en beschermen,' zo schrijft het bedrijf op zijn website. Een van die manieren om dit doel te bewerkstelligen is door het waterverbruik voor de productie van Johnnie Walker-whisky met 20% te verlagen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties