Jopen whisky nu ook te bestellen bij Gall & Gall

Nieuws
vrijdag, 16 februari 2024 om 11:00
jopen
Wie op zoek is naar relatief nieuwe Nederlandse whisky kan nu ook terecht bij Gall & Gall. Vorig jaar kwamen er drie expressies uit van Jopen en die zijn nu daar te koop.
In november was het zover, toen lanceerde Jopen gelijktijdig drie whisky’s. Het is de eerste godendrank van het bedrijf, nadat het al bekendheid in het land heeft verworven door bier.

Bekend van bier

In Haarlem staat de Jopenkerk, een plek met een bierbrouwerij. De biertjes van Jopen zijn dan ook al jaren een begrip onder bierliefhebbers. De stap naar whisky is een kleine, want in essentie is de basis voor bier en whisky gelijk.
De drie expressies die vorig jaar zijn gelanceerd, zijn nu te koop bij Gall & Gall en kunnen zowel in de winkel als online besteld worden. Dit zijn ze:
Alle drie de flesjes dragen hetzelfde prijskaartje, namelijk 49,95 euro. Daarmee betaal je minder dan via de officiële website van Jopen. Daar kosten de flessen whisky namelijk 56,95 euro.

Opvallende kenmerken van Jopen whisky

Er zijn een paar dingen die opvallen aan de flessen whisky: een kleurrijk label en het formaat van de fles. De meeste whiskyflessen hebben een inhoud van 70 centiliter, maar deze flessen hebben dus iets minder. Bekend is dat de het levenswater van alle drie whisky’s vijf jaar heeft gerijpt.
De Single Malt whisky heeft vijf jaar gerijpt in nieuwe eiken- en bourbonvaten met een finish in Olorosso sherryvaten. De geturfde variant heeft gerijpt in Sloveens eikenhout, bourbonvaten en ‘een kleine hoeveelheid’ in Pedro Ximenez. De roggewhisky heeft vijf jaar in Pedro Ximenez vaten gelegen.

Doe mee met de poll

Ben jij benieuwd naar deze nieuwe Nederlandse whisky? Vul dan de poll hieronder in.

Poll

Meer weten wat we geschreven hebben over Nederlandse whisky? Check dan hier ons volledige overzicht.

POPULAIR NIEUWS