Kilchoman lanceert gelimiteerde Sauternes Cask Matured whisky

Nieuws
woensdag, 22 mei 2024 om 10:00
kiclhoman sauternes single malt
Liefhebbers van Schotse single malt whisky opgelet: Kilchoman Distillery heeft een nieuwe limited edition uitgebracht. De Sauternes Cask Matured heeft volledig gerijpt in ex-sauternes wijnvaten, wat zorgt voor een balans van zoete smaken, gegrilde ananas, gekonfijte gember en een vleugje florale turfrook.
Het rijpen in sauternesvaten is behoorlijk uitdagend, vooral voor volledige rijping. Dit maakt deze release van Kilchoman echt bijzonder. Oprichter Anthony Wills koos een mix van first fill en refill sauternesvaten uit verschillende jaren, waarvan de jongste uit 2018 komt.

De tweede Kilchoman whisky uit dit type vaten

Kilchoman bracht in 2016 al eens een single malt whisky uit die volledig in first fill sauternesvaten had gerijpt, en in 2018 volgde een editie met een vijf maanden durende finish in deze vaten.
Voor deze nieuwe limited edition koos Wills voor 22 procent first fill en 78 procent refill vaten, wat zorgt voor de perfecte balans tussen de sauternesinvloeden en het kenmerkende Kilchoman-profiel.

Smaakexplosie in het glas

Wat kun je verwachten van deze Sauternes Cask Matured Kilchoman? Hier is een impressie van de smaak:
  • Neus: Romige, boterachtige tonen met rijp fruit, een vleugje zilt zeewater en subtiele turfachtige rook.
  • Smaak: Butterscotch en florale noten combineren met tropisch en gesuikerd fruit, doorspekt met geïntegreerde turfrook.
  • Afdronk: De zoetheid zet door in de afdronk, in balans met schone aanhoudende rook en een rijke textuur.
‘Na een afwezigheid van zes jaar is de Sauternes Cask Matured Kilchoman terug! De vorige editie was een Sauternes-finish, nu is het tijd voor een terugkeer naar de volle kracht die volledige rijping in deze wijnvaten met zich meebrengt.
Golven van zoet fruit en butterscotch, in balans met onze Islay-turfrook. Een heerlijk glas whisky’, aldus Anthony Wills, oprichter van Kilchoman.
De Sauternes Cask Matured (70cl, 50 procent vol.) is vanaf deze week verkrijgbaar bij lokale verkooppunten in het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. Voor liefhebbers in verder gelegen landen kan het enkele weken duren voordat de flessen in de schappen liggen.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties