Waar rook is, is vuur: heerlijke tasting met rokerige whisky's' van Kilchoman

Rubrieken
maandag, 13 mei 2024 om 16:00
kilchoman european tour 2024 3
Op een zonovergoten Moederdag, weet een aantal gelukkigen de familiaire verplichtingen te ontlopen om aanwezig te zijn bij de Kilchoman European Tour 2024. De locatie is slijterij en wijnhandel De Helm in Pijnacker.
De jonge distilleerderij Kilchoman staat bekend om haar brede assortiment aan smaakvolle rokerige whisky’s. Ze heeft daarbij besloten om opnieuw tijdelijk het veilige Islay te verlaten voor een uitgebreide European Tour. Blijkbaar is de tour van 2023 goed bevallen.

Thema: Batch Strength

Niet minder dan 20 landen worden in 10 weken tijd bezocht door een team van Kilchoman. De route is gestart in Zwitserland en de route eindigt op Islay tijdens het Fèis Ìle festival 2024. Het thema van de tour is deze keer Batch Strength. Reden daarvoor is uiteraard de whisky van Kilchoman op vatsterkte die onlangs is uitgekomen.
Waar rook is, is vuur! Zoiets moeten ze bij Kilchoman en de Helm gedacht hebben, want tijdens deze stop worden de rokerige whisky’s gecombineerd met een op verse vlammen bereide BBQ burger.

Kilchoman cocktail

Bij de ontvangst wordt een high ball geserveerd: een cocktail van bruisend sodawater met Kilchoman en een stukje citroen. Best wel een bijzondere combinatie om een rokerige whisky samen te voegen met citroen. Een hele ervaring voor de smaakpapillen die je zeker eens moet proberen!
De heren van Kilchoman hebben daarnaast een fijne selectie van hun whisky’s meegenomen. Naast de Batch Strength zijn ook de Sanaig, de 100% Islay, de Fino, de PX en de Marsala te proeven. Vooral die laatste viel in de smaak bij veel gasten. De combinatie van een finish op bourbon en zoete Marsala vaten combineert uitstekend met de spirit van Kilchoman.

New make spirit proeven

Voor de echte liefhebbers is er ook new make spirit te proeven. Op meer dan 68 procent alcohol heeft deze dram een verrassend karakter met veel granen en zoetheid.
Tijdens de proeverij is iedere whisky voorzien van een bijpassend stukje chocolade. Er is zelfs een chocolade met haggis smaak aanwezig. De smaak is gelukkig prima en lijkt niet op de echte haggis.

De terugkeer van helden

Helaas blijkt de geplande live verbinding met de distilleerderij niet mogelijk tijdens het event, maar dat mag de pret niet drukken. Op deze middag is het prima uit te houden in het zonnetje met een fijne glas Kilchoman.
De mannen gaan hierna nog door naar België en maken daarna de oversteek naar het Britse vasteland. Eind mei zullen ze dan als helden terugkeren naar het mooie Islay, om daar eens flink uit te pakken op Fèis Ìle 2024.

POPULAIR NIEUWS