Kingsbarns Distillery onthult whisky's uit ex-bourbon en ex-sherry vat

Nieuws
door Monkey
maandag, 17 juli 2023 om 11:00
kingsbarns singlecasks
Kingsbarns Distillery komt de afgelopen tijd regelmatig met nieuwe whisky’s. Onlangs kwamen de single cask whisky’s uit de vaten 248 en 751 voorbij. Nu is het de beurt aan een tweetal nieuwe vaten, namelijk ex-sherryvat 412 en ex-bourbon vat 945.
De eerste van de twee nieuwe single cask Kingsbarns whisky’s is de ex-bourbon cask strength whisky uit vat 945. Deze heeft gerijpt in first fill ex-bourbon vaten waardoor de drank een toffee-achtige smaak heeft. De whisky is na vijf jaar rijpen op 60,4 procent ABV gebotteld.
Er zijn in totaal slechts 181 flessen uit het vat gekomen, waardoor dit een behoorlijk gelimiteerde whisky is. Dit zijn de tasting notes van Kingsbarns ex-bourbon cask strength whisky 945:
Neus: zachte toffee, koffiemelk en poedersuiker
Smaak: zoete karamel, sinaasappelschil en gebrande demerarasuiker
Afdronk: een lange finish van gekarameliseerde toffeepudding en koffiebonen
De whisky is te koop via de Kingsbarns website voor 90 pond exclusief verzendkosten. Houd rekening met eventuele extra douanekosten als je deze gaat bestellen.

Nieuwe Kingsbarns single cask van zes jaar oud

De tweede Kingsbarns whisky is een single cask die maar liefst zes jaar in een ex-sherry butt gerijpt heeft. Vat nummer 412 heeft de whisky een bijzonder fruitige smaak meegegeven.
De whisky combineert namelijk de smaken bessen en mediterrane vruchten met kaneel en karamel.
De whisky is wat betreft het alcoholpercentage iets vriendelijker dan vat 945. Deze whisky ging namelijk op 46 procent ABV de fles in.
Dit zijn de tasting notes van Kingsbarns ex-sherry 412:
Neus: dikke grenadine, kaneelkruiden en bessentaart
Smaak: sappige frambozen, bramentaart en een vleugje verse munt
Afdronk: blijvende afdronk van zuidelijke jamcake en karamelsuikerglazuur
Deze whisky kun je via www.kingsbarns.com bestellen. Let wel, ook deze drank heeft een gelimiteerde oplage. In totaal zijn er 870 flessen verkrijgbaar. Een fles kost je 80 pond, exclusief verzenden.

POPULAIR NIEUWS