Label voor Gordon & MacPhail Mr George Legacy 1958 Glen Grant opgedoken

Nieuws
door Monkey
maandag, 15 januari 2024 om 11:00
gordon macphail 1958 glen grant
Gordon & MacPhail gaat langzaam maar zeker met bottelingen stoppen. Dat werd afgelopen jaar al bekend, maar er is nog een flinke voorraad uit te brengen. Nu is er een label opgedoken van een fles Glen Grant whisky van maar liefst 65 jaar oud.
Het gaat om de Gordon & MacPhail Mr George Legacy 1958 van Glen Grant Distillery. Deze whisky volgt de derde editie van de Mr George Legacy whisky’s op. Die fles kwam uit 1959 en zou uit het laatste Glen Grant vat uit dat jaar komen. Het leek er dus even op dat de opvolgende whisky’s jonger zouden zijn, maar niets is minder waar, zo blijkt uit de registratie van dit nieuwe label in de database van TTB in de Verenigde Staten.

Wat is de Gordon & MacPhail Mr George Legacy 1958 Glen Grant whisky?

Het label verraadt niet heel veel over de Gordon & MacPhail whisky. Toch is er wel een en ander aan interessante informatie af te leiden aan de expressie die klaarligt. Zo is duidelijk dat de spirit in 1958 het vat in is gegaan, deze afkomstig is uit de Glen Grant distillery in Speyside en gebotteld is in 2023.
Verder is te zien dat de rijping gedurende 65 jaar in eikenhouten vaten plaats heeft gevonden en dat de drank de fles in is gegaan op 56,5 procent alcohol by volume (ABV). Tasting notes zijn niet op het label te vinden.
Ook is een prijs niet bekend, gezien het alleen een vastlegging voor een label betreft. Overigens is het nooit 100 procent zeker dat een whisky ook uitkomt als deze in de TTB-Database terechtkomt. Dat het label vastgelegd wordt, is alleen een hele sterke aanwijzing dat de expressie onderweg is.
Afgelopen week vertelden we je nog dat Gordon & MacPhail bekroond is als beste whisky van 2023. De onafhankelijke bottelaar sleepte meerdere prijzen in de wacht tijdens de International Whisky Competition 2023.

POPULAIR NIEUWS

Laatste reacties