Laphroaig lanceert mega oude rokerige whisky

Nieuws
maandag, 02 oktober 2023 om 9:00
laphroaig 36yo
De eerste expressie van de Wall Collection van Laphroaig is gelanceerd. Het gaat om een mega oude whisky van maar liefst 36 jaar oud die een erg rokerig smaakprofiel heeft.
Zo is op The Spirit Business te lezen dat deze 36-jarige oude whisky zich richt ‘op de belangrijke rol van turf bij het creëren van het smaakprofiel van Laphroaig.’ Dat de whisky extra rokerig is, komt doordat de distilleerderij een vat heeft gebruikt waar voorheen een zwaar geturfde Laphroaig in zat. Normaal gesproken is dit namelijk niet de manier waarop de turfsmaak van een whisky tot stand komt.

Zo laat de 36-jarige Laphroaig release zich kenmerken

De godendrank is gebotteld op 42,5 procent alcohol by volume (ABV) en laat zich kenmerken door aroma’s van passievrucht, aardbeien, rozijnen, zacht leer en kaneel. Dat betreft de neus, voor de mond geldt het volgende: ‘smaken van zoete sinaasappelschil ananas, honing en curstardtaart.’
Het gaat niet om zomaar een Laphroaig whisky. Het is een dure jongen met een prijskaartje van meer dan 4000 euro. Barry MacAffer, de distillery manager van Laphroaig, is verheugd over de nieuwe release: ‘De Wall Collection is enorm spannend voor ons omdat het twee van de meest duurzame en iconische elementen van onze whisky en onze distilleerderij viert: de turf die we gebruiken om onze gerst te doordrenken met zijn kenmerkende diepe, rokerige smaak en de opvallende witte muren van onze distilleerderij´.
De whisky heeft een handgeschilderde fles van Laura Carlin, een illustrator uit Londen. Voor de whiskyfles is dezelfde verf gebruikt die gebruikt is voor de muren van Warehouse No. 1 van Laphroaig.

Waar scoor je deze dure fles whisky?

Er zijn slechts 200 flessen van deze whisky verkrijgbaar, die via speciaalzaken verkocht gaan worden voor 4500 pond. Omgerekend naar euro’s komt dat neer op ongeveer 5185 euro. Ook kan de whisky via een zogeheten ballot via de website van Laphroaig zelf gekocht worden van 12 tot en met 16 oktober.
Foto: Laphroaig

POPULAIR NIEUWS