Let op: de Ardbeg Spectacular is te koop

Nieuws
woensdag, 24 april 2024 om 8:00
ardbeg spectacular single malt whisky
De turffanaten zal het niet ontgaan zijn: de nieuwe whisky van Ardbeg is een feit. Wie zijn of haar Instagram opent en whiskyliefhebbers volgt, ziet continu Ardbeg Spectacular voorbij komen. Maar waar is dit levenswater te koop?
Het klinkt als een ideale avond: een tv-serie kijken als Carnivàle met een mooie dram in de hand als Ardbeg Spectacular. De serie en de drank dragen namelijk hetzelfde thema: het circus.

Hoe proeft de Ardbeg Spectacular?

Ieder jaar wordt er een speciale Ardbeg whisky uitgebracht. Vorig jaar was dat Heavy Vapours en dit jaar is dat Ardbeg Spectacular. De whisky dankt zijn naam aan het spektakel in de fles, wat een resultaat is van bourbon- en portvaten.
Dat geeft de volgende tasting notes:
Neus: Gekonfijt fruit, wierookkaarsen, lavendel en gerookte pecannoten.
Smaak: Pure chocolade, gezouten karamel, teer en munt.
Afdronk: Lang met aanhoudende tonen van gezouten karamel en verkoelende menthol.
Eerder schreven wij een Distilleerderij Donderdag met het achtergrondverhaal van Ardbeg. Daarin staat onder meer het volgende: 'De komst van The Glenmorangie Company blijkt al snel de frisse wind te zijn die Ardbeg nodig had. De stokerij trekt 3500 bezoekers aan en de whiskyproductie stijgt in twee jaar tijd naar 600.000 liter per jaar. Daarnaast wordt Ardbeg tot distilleerderij van het jaar uitgeroepen.'

Waar is de whisky te koop?

De officiële release van de whisky was 23 april en sindsdien is de expressie op allerlei plekken te koop. Je betaalt 120 euro voor de nieuwste fles. Winkels waar de godendrank te koop is, zijn Dramtime, Passie voor Whisky, DH7 Dranken Speciaalzaak en nog meer. Het gaat om een gelimiteerde uitgave en de ervaring is dat deze edities op termijn uitverkopen (al duurt het vaak wel even).

Heb jij de nieuwe Ardbeg whisky al geproefd?


Mocht jij de whisky ook al geproefd hebben, laat dan vooral jouw mening horen in de comments onder dit artikel.

POPULAIR NIEUWS