Deze biologische whiskystokerij voegt nieuwe limited edition single malt

Nieuws
woensdag, 24 april 2024 om 7:00
ncnean huntress orchard cobbler single malt whisky 1
De Nc’nean Distillery uit Drimnin in de Schotse Highlands heeft een nieuwe limited edition whisky aangekondigd. Het gaat om de jaarlijkse release in de Nc’nean Huntress whiskyreeks. De naam van de nieuwe expressie is Orchard Cobbler single malt whisky.
De Nc’nean Huntress whiskyserie heeft zijn naam gekregen van de Gaelische godin Neachneohain. Deze godin was de koningin van de geesten die een beschermer van de natuur was. De verhalen rondom de godin vertellen over de jacht en een vrouw die graag haar eigen pad bewandelde. Vanuit het gedeelte van de jacht komt de naam Huntress, dat in deze whiskyserie centraal staat. De reeks richt zich bovendien op ontdekking van nieuwe smaken.
De whiskyserie van de Highland distilleerderij wordt slechts één keer per jaar gestookt. Dit wordt nu voor de derde keer gedaan door de distilleerderij, met een behoorlijk fruitig resultaat. Doordat de whisky gestookt is vlak na het overschakelen tussen de twee recepten die de stokerij gebruikt, is de spirit voor de whisky veel fruitiger geworden.

Wat is de Nc’nean Huntress Orchard Cobbler whisky?

De spirit voor de Nc’nean Huntress Orchard Cobbler whisky heeft gerijpt in een mix van vaten. Een deel van de drank is in STR ex-rode wijnvaten gegaan (66 procent), een ander deel ging in ex-Amerikaanse bourbonvaten (31procent) en een derde gedeelte ging in Oloroso sherryvaten (3procent).
Uiteindelijk is de drank gebotteld op 48,95 procent alcohol by volume (ABV). Dit is zonder toevoegingen en non-chill filterd gebeurd. De tasting notes van de single malt whisky bestaan uit aroma’s van Cherry Bakewell, abrikozenmarmelade, vanillevla en munt thee.
Er zijn in totaal 6153 flessen gevuld door de distilleerderij. De Nc’nean Huntress Orchard Cobbler whisky is al te koop via de website van Nc’nean distilleerderij. Per fles betaal je 88,95 pond, oftewel ongeveer 103 euro. Wanneer de fles in Nederland beschikbaar wordt is niet bekendgemaakt.
Foto: Nc'nean

POPULAIR NIEUWS