Man heeft getuige op de achterbank: een lege Jack Daniel's

Nieuws
vrijdag, 30 juni 2023 om 13:00
jack daniels leeg
Opmerkelijk nieuws uit België. Daar begint een nieuwsartikel als volgt: ‘Parkeren op een bus strook in Sint-Nikolaas met 2,7 promille in het bloed. Volgens S. kan dat, óók met een lege fles whisky en bierblikjes op de achterbank.’ Wat is hier precies aan de hand?
In België is een rechtszaak begonnen tegen een man die vorig jaar op een busstrook zijn auto geparkeerd had, terwijl hij veel te veel alcohol op had. Agenten merkten de man op en vroegen aan S. of hij zijn auto kon verplaatsen. Daar reageerde hij heel agressief op en zei: ‘Ik mag hier zo lang staan als ik wil.’
Hierop besloot de politie een alcoholtest uit te voeren en daar kwam uit dat de man veel te veel gedronken had. De test wond er geen doekjes om met 2.7 promille in het bloed. Op de achterbank lagen twee getuigen: een lege fles Jack Daniel’s en lege bierblikjes.

Waarom zoveel whisky drinken?

Drie maanden later werd de man wederom aangetroffen met te veel alcohol achter het stuur, Toen wees de test 2.02 promille aan. De advocaat van de man laat weten dat zijn client het moeilijk heeft met de scheiding van zijn echtgenote. Nu riskeert hij een maandenlang rijverbod en een boete.

Jack Daniel's positief in het nieuws

Ai ai, alcohol is niet bedoeld om te drinken als je nog de Bob moet zijn. Gelukkig komt Jack Daniel’s ook positief in het nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van de samenwerking tussen Jack Daniel’s en F1-team McLaren? Een heuse formule 1 whisky die nu dus weer te koop is bij Gall & Gall online, nadat deze eerder uitverkocht was.
Al hadden we een tijdje geleden ook maf nieuws. Er is namelijk een rechtszaak gaande tussen Jack Daniel’s en een fabrikant van hondenspeeltjes. Het product zou misleidend zijn. Een hooggerechtshof gaf daarin laatst Jack Daniel's gelijk. Lees hier het artikel waar de hele heisa om te doen is.
Heb jij wel eens een Jack Daniel’s gedronken of is dat niet aan jou besteed?

POPULAIR NIEUWS