Laphroaig brengt exclusieve Taste Trailblazers whisky uit met Francis Mallmann

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 30 juni 2023 om 11:00
francis mallmann 17yo
De Schotse distilleerderij Laphroaig heeft een nieuwe whisky in de Taste Trailblazers reeks aangekondigd. De distilleerderij heeft voor de whisky de handen ineen geslagen met de wereldberoemde Patagonische chef-kok Francis Mallmann.
Laphroaig Taste Trailblazers is afgelopen jaar via een reeks films in het leven geroepen. In deze reeks ging Mallmann op bezoek bij de Islay distilleerderij, waar hij kennis maakte met Barry MacAffer, distilleerderijmanager bij Laphroaig, en Pamela Ferguson, assistent-manager bij de stoker. Zij lieten hem de distilleerderij zien en natuurlijk kennis maken met Laphroaig whisky.
Hieronder kun je de video waarin dit gebeurde terugzien:

Een Laphroaig whisky geboren uit een bijzondere samenwerking

Nu is het tijd voor de eerste release in de Taste Trailblazers serie van Laphroaig. Het is een whisky waarbij de wereldberoemde Argentijnse chef-kok zijn ervaring met open vuur in Patagonische stijl aan het werk heeft gezet. Voor deze limited edition heeft hij samen met MacAffer de whisky gekozen. Dit is uiteindelijk een 17-jarige Laphroaig geworden die een finish in een wit Madeira-vat gekregen heeft.
De whisky is onderdeel van het Laphroaig Prestige-assortiment, waar de rest van de serie ook in terecht zal komen. In de loop van het jaar verschijnen er namelijk nog drie bottelingen in de Taste Trailblazers-reeks.
Mallman is ontzettend blij met het resultaat, waarbij de stijl van Laphroaig met die van hem gecombineerd is: ‘Het is een eer om zo nauw samen te werken met het distilleerderijteam van Islay om een ​​whisky te creëren die onze liefde voor rook viert en onze zoektocht naar nieuwe smaken van wat misschien wel de oudste ingrediënten zijn.’
De distillery manager van Laphroaig voegt hieraan toe dat hij het spannend vond om samen met Mallmann als smaakpionier deze mooie whisky te maken.

Wat is de Laphroaig Francis Mallmann 17 Years Old whisky?

De limited edition Laphroaig Francis Mallman is een whisky geworden die de voorliefde voor vuur en rook van Mallmann tentoonstelt. Dit is gecombineerd met de turfachtige smaken die we van Laphroaig kennen. De drank is gebotteld op 54,9 procent ABV.
Dit zijn de tasting notes van de Laphroaig Taste Trailblazers Francis Mallman Limited Edition whisky:
Neus: Honingzoet, met hints van mango die vervagen in amandelschilfers en Demerara-suiker, met zware tonen van gelooid leer.
Smaak: eerst gepeperd en kruidig, daarna zoete tonen van sinaasappelschil en tropisch fruit, gezouten karamel vermengd met kenmerkende tonen van turfrook en zeezout.
Afdronk: Lange en droge afdronk die de mond verwarmt en turf en zout op de lippen doet uitkomen.
De oplage is beperkt tot 300 stuks. De eerste flessen worden via een inschrijving voor Laphroaig vrienden gereserveerd. Via de website van Laphroaig kun je je inschrijven als vriend van de distilleerderij.

POPULAIR NIEUWS