Michael Bublé lanceert whiskeymerk Fraser & Thompson

Nieuws
vrijdag, 27 oktober 2023 om 13:00
buble whisky
Zanger Michael Bublé gelooft niet per se in bubbels, maar wel in godendrank. De afgelopen drie jaar, of eigenlijk net iets langer, heeft hij gewerkt aan een whiskeymerk. Het gaat om Fraser & Thompson dat inmiddels is uitgebracht.
Voor de whiskey heeft Bublé samengewerkt met master blender Paul Cirka en de drank wordt op de markt gebracht door WES Brands. Dit is een sterke drank incubator die tevens de eigenaar is van het drankje van acteur Mark Wahlberg: Flecha Azul Tequila.

Bublé kan niet wachten tot mensen zijn whiskey proeven

Bublé is erg blij met de lancering van zijn whiskey en vertelt daar het volgende over: ‘Toen ik Pauls visie hoorde voor het creëren van een nieuw soort whisky, wist ik meteen hoe ik het wilde noemen. De afgelopen drie jaar hebben we samengewerkt om een whiskyblend te perfectioneren die even elegant en toegankelijk is. We kunnen niet wachten om een glas voor je in te schenken!’
Ook Cirka, een goede vriend van Bublé, is erg blij. Hij zegt dat ze allebei een passie voor whiskey hebben. De whiskey wordt gemaakt bij Heaven Distillery in Bardstown, Kentucky en heeft een alcoholpercentage van 42 procent. In de neus laat het levenswater zich kenmerken door vijg en bloedsinaasappel en verder heeft de whiskey een subtiele afdronk van karamel, vanille en een vleugje kruiden.
De drank is vernoemd naar de Fraser en Thompson rivieren in Brits-Columbia, een provincie in Canada, waar Bublé veel zomers heeft doorgebracht met zijn grootvader.
De fles is te koop in de Verenigde Staten en Canada voor een verkoopprijs van 29,99 Amerikaanse dollars.

Mensen betalen eerder voor drank van beroemdheden

Uit een onderzoek dat is verricht in Amerika door Union, een platform dat horeca data verzamelt, blijkt dat consumenten in 34 staten maar liefst 73 procent meer bereid zijn te betalen voor sterke drank als dit van een beroemdheid is.
De officiële website van  Fraser & Thompson is overigens vrij komisch: daar staan nog allemaal placeholders op en een grapje: ‘Waarom ben je nog steeds aan het scrollen? Wij hebben verteld dat we net gelanceerd zijn. Welk ander nieuws kan er nog zijn? Kom later terug nadat mensen de whiskey hebben geproefd en we al een aantal prijzen gewonnen hebben. Dat duurt tenminste twee tot drie weken.’
Wist je dat we allemaal gave prijsvragen hebben lopen?