Michter’s lanceert whiskey uit geroosterde vaten

Nieuws
vrijdag, 25 augustus 2023 om 13:00
michters rye barrel
Het Amerikaanse whiskeymerk Michter’s bracht in 2014 als eerste in de Verenigde Staten een whiskey uit geroosterde vaten uit. Nu zijn er nieuwe geroosterde vaten waar de godendrank uit stroomt met de release van de nieuwe Toasted Barrel Finish Rye whiskey.
Cask finishing is niet alleen in Schotland en Ierland enorm populair. Ook in de Verenigde Staten wordt er flink mee gewerkt. Zo hebben Dan McKee en Andrea Wilson, meesterdistilleerder en master of maturation bij Michter’s. speciale vaten geselecteerd voor de nieuwe Michter’s Toasted Barrel Finish Rye Whiskey.
Ze selecteerden volledige gerijpte vaten van de rogge godendrank en hebben de inhoud daarvan naar nieuwe vaten verplaatst voor een finish. Wilson vertelt dat deze vaten van speciaal hout gemaakt zijn dat in 24 maanden aan de lucht gedroogd en vervolgens geroosterd is.

Wat is Michter’s Toasted Barrel Finish Rye whiskey?

Dit proces heeft een whisky met eengemiddelde vatsterkte van 54,45 procent ABV opgeleverd. De tasting notes van de nieuwe whiskey bestaan onder andere uit aroma’s van toffee in de neus en chocolade op de tong. Hieronder vind je de complete tasting notes:
Neus: Tofffee, honing, zwarte walnoot en een hint van kampvuur.
Smaak: Pure chocolade, gezouten karamel, kersen en mint.
Afdronk: Kruidig met tonen van eikenhout.
De Michter’s Toasted Barrel Finish Rye whiskey is in gelimiteerde oplage te koop in de Verenigde Staten voor 120 dollar per fles. Of deze specifieke expressie ook naar Nederland komt, is alleen niet bekendgemaakt. Andere whiskey’s van het merk liggen bij verschillende Nederlandse slijters in de schappen.
Michter’s heeft naast deze Rye whiskey nog meer dranken uit geroosterde vaten. Denk aan een Toasted Barrel Finish Bourbon en een Toasted Barrel Finish Sour Mash whiskey. Dit zijn allemaal gelimiteerde releases.
Rondom de andere releases van Michter’s was er onlangs nog nieuws. Zo kwam er in april namelijk nog een 10 jaar oude whiskey uit en vertelde Michter’s dat de capaciteit verhoogd zou worden.
Foto: Michter's

POPULAIR NIEUWS