Four Roses komt met 135th Anniversary Limited Edition Small Batch

Nieuws
vrijdag, 25 augustus 2023 om 11:00
four roses 135
Het is een mond vol, maar Four Roses heeft zijn 135-jarige bourbon aangekondigd. Een gelimiteerde whisky die je via een loterij kunt winnen. De mogelijkheden voor Nederlanders om hier aan mee te doen is wel een beetje beperkt.
De whisky is non-chill gefilterd en gebotteld op 108 proof. Het smaakprofiel van de 135th Anniversary Limited Edition Small Batch laat zich kenmerken door een ‘balans van rijke lagen honing, vanille en roggekruiden.’

Wat is er bekend over de Four Roses 135th Anniversary Limited Edition Small Batch?

Verder staat in het persbericht het volgende: ‘Deze fles bevat een 25 jaar oude bourbon uit het OBSV-recept (de oudste bourbon die we ooit in een Limited Edition hebben gebruikt), een 16 jaar oude OESV, een 12 jaar oude OESV en een 14 jaar oude OESV. -oude OESK.’ Mensen die geïnteresseerd zijn in de whisky kunnen zich registeren via de officiële website.
Dit kan nog tot en met 28 augustus. Daarna vindt de trekking plaats en worden de winnaars op 7 september bericht. Voor veel mensen wordt het een tikkeltje lastig om daadwerkelijk mee te doen, want mensen die gewonnen hebben dienen de ‘prijs’ daarna op te halen bij de Four Roses Distillery (Kentucky, Verenigde Staten) tussen 15 september en 15 oktober. Dit kan overigens op een zaterdag of zondag.  

Four Roses viert 135-jarig bestaan

Eerder berichtten we al dat het Four Roses dit jaar 135 jaar bestaat. Voor het eerst in 16 jaar is het merk om deze reden vernieuwd.
Dit zijn alle vernieuwingen die Four Roses doorvoert op een rij:
  • Een aangepast logo met de bekende cluster van vier rozen
  • Een vernieuwd flessenontwerp met daarop driedimensionaal het logo
  • Een gegraveerde versie van het nieuwe logo op de kurk van elke fles
  • Nieuwe etiketten met vergulde randen met het logo, een nieuw (publico) lettertype en een heldere, eigentijdse uitstaling. Voor elke bourbon zal er een ander, gevarieerd kleurenpalet gebruikt worden.
  • De handtekening van Brent Elliot, meesterdistilleerder van Four Roses Distillery, op het voorste etiket van elke fles.
  • De tasting notes van de bourbon op het achterste etiket van elke fles. Een nieuwe website die bij de nieuwe identiteit van het merk past
Deze nieuwe kenmerken zijn al doorgevoerd op de flessen. Een mooie fles Four Roses koop je al voor minder dan 30 euro.

POPULAIR NIEUWS