Mortlach onthult haar oudste expressie ooit als afsluiter van whiskyreeks

Nieuws
zaterdag, 12 oktober 2024 om 12:00
mortlach 50 years old single malt whisky
Mortlach sluit de Singing Stills whiskyserie af met een klapper: de Mortlach 50 Year Old. De nieuwe whisky van de Diageo distilleerderij is niet alleen de hekkensluiter van de reeks. Het is ook de oudste expressie uit de Speyside stokerij.
De expressie is uitgebracht ter ere van het 200-jarige bestaan van Mortlach. Ruim 50 jaar geleden is de spirit gestookt in de direct fire stills van de whiskymaker. Daarna heeft de drank 50 jaar gerijpt in een refill hogshead van Amerikaans eikenhout.

Een mooi voorbeeld van het Mortlach karakter

Voor Dr. Craig Wilson, meester blender van Mortlach, is de whisky een passend eerbetoon aan het feit dat de distilleerderij dingen al 200 jaar op een unieke manier doet.
‘Deze Mortlach 50 Year Old overtreft alle verwachtingen. Het is het beste voorbeeld van Mortlachs wilde karakter, getemd door de natuur in de loop der tijd.’
Dr. Craig Wilson.

Wat is de Mortlach 50 Year Old whisky?

De single malt whisky onthult volgens Wilson een delicaat evenwicht tussen zoetheid en rijke tonen van fruit en kruiden.De tasting notes van de Mortlach 50 Year Old whisky zijn als volgt:
  • Geur: Rijke aroma’s van rijp zomerfruit, gevolgd door een complexe mis van droge, licht kruidige geuren, tonen van noten en eikenhout.
  • Smaak: Soepel met tonen van bessen, warme kruiden en een vleugje hout.
  • Afdronk: Lang met een zachte nootachtige smaak die resulteert in een warme en droge finish.
De expressie is gebotteld op 47,4 procent alcohol by volume (ABV).

Waar is de Mortlach 50 Year Old whisky te koop?

Wie een fles can de Mortlach 50 Year Old single malt whisky wil bemachtigen moet er snel bij zijn. Er zijn namelijk slechts 60 flessen wereldwijd uitgebracht.De prijs per fles is 30.000 dollar (omgerekend ongeveer 27.500 euro).
Meer informatie over de fles zoals hoe deze te bemachtigen is, is op de Diageo Rare and Exceptional website te vinden.  
Meer over Mortlach whisky lees je op onze Mortlach pagina.

POPULAIR NIEUWS