Nederlandse literaire schrijver komt met boek waarin whisky in titel zit

Nieuws
maandag, 12 augustus 2024 om 16:00
bart chabot blue whisky
Is whisky blauw? Nee, zeker niet. Maar in het literaire universum mag alles. Bart Chabot, een Nederlandse schrijver en dichter komt in november met een nieuw boek op de markt: Blue Whisky.

Op reis door het universum

Het boek is een dichtbundel dat wordt uitgegeven door De Bezige Bij. Deze uitgever zegt dat Chabot ‘wederom’ lezers meeneemt ‘op zijn reis door het eindeloze universum, waar hij leeft in zijn dromen en voorbij de dood.’
Er wordt een klein stukje uit het boek alvast weergegeven:
ik was terug op aarde, en zulks niet tot mijn verdriet sterker, ik was terug in den haag waar mijn wieg had gestaan en je mijn graf kon vinden bordjes wezen de weg
ik zat goed in mijn vel, voor de verandering dat was wel eens anders geweest wat zou ik, teruggekeerd, doen; wat kon ik uitrichten?

Waar is whisky?

In dit stuk komt geen godendrank voor. Maar de titel van het boek bevat wel het woord whisky en ook op de cover van het boek staat whisky afgebeeld. Zo zien we een stoeltje met een tafel, waarop twee glazen staan en een blauwe fles whisky.
Zou Chabot whisky gedronken hebben toen hij zijn gedichten wellicht schreef? Een glaasje drank kan immers voor een vrije geest en inspiratie zorgen.
Beste meneer Chabot: mocht u dit lezen, laat het ons vooral even weten welke whisky de aanzet heeft gegeven voor dit nieuwe boek en succes met de verkoop van uw boek.
Mensen die het boek willen kopen, kun dit alvast pre-orderen bij bol.com voor 19,99 euro.
Blue Whiskey Image
Blue Whiskey
EUR19.99
Op voorraad
Koop op bol.

Is een blauwe whisky mogelijk?

Om het toch nog even inhoudelijk te hebben over blauwe whisky. Kun je een blauwe whisky in een glas krijgen? Door creatief te zijn wel. Er is immers een blauwe dranksoort: Blue Curacao. Als je dit een klein beetje in een whisky sour cocktail stopt, zal je glas blauw kleuren. Dit is het resultaat.
Lees ook eens onze whisky reviews.

POPULAIR NIEUWS