Nieuw inclusiviteitsmentorschapsprogramma Drinklusive gelanceerd

Nieuws
donderdag, 28 december 2023 om 9:00
lgbtqia
The Three Drinkers en Aidy Smith hebben een bijzonder mentorschapsprogramma gelanceerd. Het gaat om een programma voor aankomende drankschrijvers en content creators in het Verenigd Koninkrijk. Het doel van het programma is om content makers met verschillende achtergronden te ondersteunen volgens The Spirits Business.
Om dit te bereiken, wordt er samengewerkt met onder andere Global Brands, Jancis Robinson en de Wine & Spirit Education Trust (WSET). In het programma worden zes leerlingen aangenomen uit de LGBTQIA+ gemeenschap, etnische minderheden en mindervalide gemeenschappen. Daarbij zal er rekening gehouden worden met sociaaleconomische achtergronden.
Aidy Smith, oprichter van Drinklusive, vertelt dat het zijn missie is om meer verschillende gezichten in de branche te verwelkomen. Hij is zelf de enige presentator in het Verenigd Koninkrijk die Gilles de la Tourette heeft en een van de weinige openlijke LGBTQIA+ personen in de drankenwereld. Hij heeft dus van eerste hand kunnen ervaren hoe klein de diversiteit in de drankenwereld is.
‘Ik ben zo vereerd door de steun van gelijkgestemde mensen in de industrie die deel willen uitmaken van deze beweging.’

Wat houdt het diversiteitsprogramma Drinklusive precies in?

Het programma zorgt er in een notendop voor dat er meer diversiteit in de wereld van drank voorbij komt. De leerlingen die meedoen worden betaald om content voor The Three Drinkers content hub te maken. Daarnaast krijgen ze een gegarandeerde commissie voor The Independent, zodat ze ook daarvoor een opdracht kunnen doen, naast andere gegarandeerde opdrachten.
Ook krijgen ze een kans om een specifieke WSET opleiding voor wijn en gedistilleerd te volgen, sociale media training en maandelijkse seminars met professionals zoals Ian McLernong, de CEO van Rémy Cointreau.
Smith wil van Drinklusive het grootste inclusiviteitsprogramma van de drankenwereld maken. Zijn doel is om elke ondervertegenwoordigde gemeenschap te bereiken om zo alle gemeenschappen in de drank-industrie op een juiste manier te vertegenwoordigen. Het is niet het enige mentorschapsprogramma in het Verenigd Koninkrijk.
Andere partijen zoals The Drinks Trust en OurWhisky Foundation hebben ook al dergelijke programma's lopen, maar richten zich niet specifiek op de groepen waar Smith zich op richt.

POPULAIR NIEUWS