Nieuw project op komst: distilleerderij als onderdeel van vliegveld mét minigolf

Nieuws
dinsdag, 25 juni 2024 om 16:00
verbazing
Is het een gevalletje van hoe gekker hoe beter? Dat laten we in het midden. Feit is dat het Australische vliegveld Brisbane volgend jaar een distilleerderij krijgt.
Het betreft een samenwerking tussen het Brisbane vliegveld, Green Beacon Brewing Company en Golf Central. Zij slaan de handen ineen om Landers Pocket te starten, de naam van het entertainmentcentrum.

Enkel bier of ook whisky?

Green Beacon Brewing is een bierbedrijf, dus of er ook whisky naar het deze nieuwe entertainmentak gebracht gaat worden, valt nog even te bezien.
Maar opvallend is het wel, nietwaar? Andere entertainmentmogelijkheden die er komen zijn een tweede minigolfbaan, padeltennisbanen, meerdere ruimtes voor feesten en evenementen en een biertuin.

Een bestemming om nooit te vergeten?

Martin Ryan, executive general manager commercial op Brisbane Airport, is in ieder geval erg blij met het nieuwe project en vindt het een spannende ontwikkeling.
‘Het belooft reizigers een unieke en gedenkwaardige bestemming te bieden op BNE [Brisbane Airport], terwijl het ook een bezienswaardigheid wordt voor de inwoners van Brisbane.’
Het is de bedoeling dat Landers Pocket begin volgend jaar ergens open zal gaan.
Wist je dat distilleerders in Australië enorm veel belasting betalen op sterke drank? Het land neemt wereldwijd de derde positie in.

Mooie whisky's uit Australië

Hoewel bier dus echt al behoorlijk landje veroverd heeft, zijn er ook flink wat whiskydistilleerderijen hard aan de weg aan het timmeren. Zo is er het bekende Starward, wat ook regelmatig te proeven is op whiskyfestivals in Nederland. Nog niet zo heel lang geleden vond er nog een samenwerking plaats tussen Starward en het Schotse Turntable. Dat leverde een verrassende whisky op.
Verder heb je misschien weleens gehoord van Lark Symphony of Sullivans Cove? Wij zetten eerder in ieder geval 5 interessante whisky’s op een rij in ons artikel: Top 5 beste whisky's uit Australië.
Scottish Fine Soaps Soap In A Tin Whisky Cocktail Rusty Nail Zeep 100gr Image
Scottish Fine Soaps Soap In A Tin Whisky Cocktail Rusty Nail Zeep 100gr
EUR18
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Pexels

POPULAIR NIEUWS