Deze nieuwe Australische single malt whisky is bedoeld voor verzamelaars

Nieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 8:00
rare hare whisky tempest
Recent berichtten we nog over de expressies van dit Australische whiskymerk en daar kan nu weer een fles aan toegevoegd worden. Het Amerikaanse Playboy Spirits heeft namelijk een oude Australische single malt uitgebracht.
De whisky die is uitgebracht is 20 jaar oud, is geproduceerd in Tasmanië en valt onder het merk Rare Hare. De naam van de whisky is The Tempest (vernoemd naar Shakespeare's The Tempest) en het betreft een samenwerking met Hellyers Road Distillery. Dit is de oudste distilleerderij van Australië. 

Een whisky voor verzamelaars

Alex Moore, master distiller van Rare Hare Spirits, is erg blij met het nieuws: 'Het gebeurt niet vaak dat je de eerste run van zoiets unieks en uitzonderlijks kunt meemaken. (...) Tempest is een viering van het Tasmaanse terroir. Het zou op de bucketlist van elke serieuze whiskyverzamelaar moeten staan.'
De whisky heeft 17 jaar lang gerijpt in bourbonvaten van standaardformaat, waarna de godendrank nog drie jaar gerijpt heeft in portvaten. Normaal gesproken worden er voor Tasmaanse whisky's kleinere vaten gebruikt.
Hellyers Road Distillery maakt gebruik van een eeuwenoud distillatieproces met een 'eerste distillatie in pot stills die drie dagen duurt, gevolgd door een secundaire distillatie met een slow still'.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR28.56
Op voorraad
Koop op bol.

Hoe smaakt de whisky?

Voor degene die de whisky in handen krijgt en wil opentrekken, is het handig te weten hoe een dram smaakt. Waarneembaar zijn 'versgebakken biscotti en vanille nougat tot vlierbloesem en citrusmarmelade.' Verder is de afdronk 'zacht, harmonieus en lang.'
De Tasmaanse whisky heeft een alcoholpercentage van 42 procent en wordt te koop aangeboden voor 999 dollar in de shop van Rare Hare Spirits en in Australië bij de whiskymaker.

Wat is Rare Hare Collection?

De Rare Hare Collection is speciaal in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met zeldzame en unieke gedistilleerde dranken uit de hele wereld. Daar zitten niet enkel whisky's uit Australië tussen, maar behalve ook Japan of Schotland.

POPULAIR NIEUWS