Nieuw-Zeelandse Scapegrace whisky onthult twee nieuwkomers

Nieuws
zaterdag, 10 juni 2023 om 13:00
scapegrace
De Nieuw-Zeelandse Scapegrace distilleerderij heeft twee limited edition single malt whisky’s onthuld. Het gaat om de Scapegrace Fortuna VI en de Scapegrace Fortitude V whisky.
De distilleerderij uit centraal Otago in Nieuw-Zeeland vermeldt dat de Scapegrace single malt whisky’s een eerbetoon aan het land zelf zijn. Het karakter van de whisky’s wordt gevormd door de klimaat en temperatuurvariaties in het land en door het Nieuw-Zeelandse terroir, waar Scapegrace Distilling dankbaar gebruik van maakt.
Zowel de Scapegrace Fortuna VI als de Scapegrace Fortitude V whisky zijn gebotteld op 46 procent ABV en zijn slechts tijdelijk verkrijgbaar. De oplage van Fortuna VI is beperkt tot 10057 flessen, terwijl de Fortitude V iets schaarser is met slechts 8643 flessen.

Wat mag je van de Nieuw-Zeelandse Scapegrace whisky’s verwachten?

Natuurlijk is de onthulling van de twee Nieuw-Zeelandse whisky’s niet gedaan zonder daar bij te vermelden wat we mogen verwachten. De whisky’s zijn direct van tasting notes en andere informatie voorzien.
Scapegrace Fortuna VI is een whisky die gestookt is van Nieuw-Zeelandse Laureate gerst. De drank heeft drie jaar gerijpt in verse Franse eikenhouten vaten. De tasting notes omvatten zandkoekjes, knapperige groene appel en geroosterde kastanjes.
Scapegrace Fortitude V is op zijn beurt gestookt van Nieuw-Zeelandse Manuka Smoked Laureate gerst. De drank is daarna in verse Franse eikenhouten vaten gegaan voor drie jaar om een wat rokerige smaak te krijgen. De tasting notes van deze whisky omvatten gerookte peren, zoethout en gedroogde veenbessen.
Beide whisky’s zijn voorzien van een koker waarin de fles geleverd wordt. Deze heeft voor elke fles een uniek design gekregen. Fortuna heeft een blokjesmotief en Fortitude V heeft een koker die uit steen gehouwen lijkt te zijn.
Wanneer de whisky’s precies verkrijgbaar zijn, is nog niet bekend. De kans is groot dat de twee gelimiteerde flessen ook in Nederland terechtkomen, gezien de gin van Scapegrace ook in ons land verkrijgbaar is. Een adviesverkoopprijs is nog niet bekendgemaakt.

POPULAIR NIEUWS