Nieuwe 31-jarige Glenfiddich single malt whisky bevat een primeur voor de distilleerderij

Nieuws
zondag, 01 september 2024 om 7:00
glenfiddich mr andre grand chateau 3yo single malt whisky 1
Glenfiddich vertelde even geleden via Instagram dat er een speciale samenwerking met Mr. André aan zit te komen. Het resultaat zou op 5 september onthuld worden, maar is nu al online opgedoken: de Glenfiddich Grand Château Aged 31 Years Single Malt Scotch Whisky.
Een officiële aankondiging vanuit Glenfiddich zelf heeft nog niet plaatsgevonden, maar de expressie is in verschillende webshops zoals Reservebar al te pre-orderen en daaruit lijkt flink wat informatie over de komende whisky opgedoken.
Hieronder zetten we alles op een rij. Let wel dat deze informatie afkomstig is van de webshops en niet via Glenfiddich zelf. De distilleerderij lanceert de nieuwe whisky namelijk pas op 5 september.

Aanvulling op de Glenfiddich Grand series

De nieuwe Glenfiddich single malt scotch whisky is de nieuwe telg in de Grand serie van het merk. Hierin zijn onder andere de 23-jarige Grand Cru en de 29 jaar oude Grand Yozakura whisky uitgekomen.
De Speyside distilleerderij heeft de nieuwe single malt whisky in totaal 31 jaar laten rijpen. Een groot deel van die periode heeft de single malt in Amerikaanse en Europese eikenhouten vaten doorgebracht. Daarna is de whisky overgeheveld naar andere vaten voor een primeur.
Glenfiddich Grand Château is namelijk de eerste release van de distilleerderij die gebruik maakt van rode wijnvaten uit de Bordeaux regio. Daarin heeft de drank maar liefst negen jaar gerijpt voor een unieke finish.

Wat is de Glenfiddich Grand Château Aged 31 Years Single Malt Scotch Whisky?

Het resultaat is een scotch whisky, waarbij het karakter van de Speyside distilleerderij aangevuld is met de tonen van Bordeaux. De tasting notes van de whisky zijn als volgt:
  • Neus: Initieel tonen van vanille gevolgd door fruitige, bloemige noten van prachtig rijpe cassis bessen en pikante nootachtige aroma's.
  • Smaak: Smaken van langzaam gekarameliseerde kersen en appels met verwarmende specerijen en geroosterd eikenhout. 
  • Afdronk: Eeuwige diepte en karakter.

Limited edition in twee versies

De whisky is gebotteld op 47,6 procent alcohol by volume (ABV). De distilleerderij brengt de expressie als limited edition uit, maar de oplage is niet bekend. Wel wordt gemeld dat er twee versies van de whisky zullen zijn: de reguliere editie en de tot 250 exemplaren beperkte Artist Edition.
Beide edities zitten in een luxe verpakking met daarop werk van de Franse kunstenaar Mr.André (André Saraiva). Een van de versies is weer in een gelimiteerde oplage voorzien van de handtekening van de kunstenaar. Hiervan zijn volgens Reservebar slechts 24 flessen beschikbaar.
De prijs van de Glenfiddich Grand Château Aged 31 Years Single Malt Scotch Whisky ligt bij Reservebar op 2100 dollar (omgerekend ongeveer 1800 euro). Of de whisky ook naar Nederlandse speciaalzaken komt, is niet bekend.
Schottland: Speyside Way Whisky Trail Image
Schottland: Speyside Way Whisky Trail
EUR16.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS