Teeling onthult 16 jaar oude gelimiteerde whisky uit uniek vat

Nieuws
zondag, 01 september 2024 om 9:00
teeling 16 yo ambunara cask single cask whiskey 1
Teeling Whiskey Distillery heeft een nieuwe exclusive whiskey onthuld. Het gaat om een 16 jaar oude single cask whiskey die de hele rijpingsperiode in een bijzonder vat doorgebracht heeft: de Teeling 16 Year Old Ambunara Cask.
De stokerij heeft eerder al whisky's uitgebracht die gerijpt hebben in vaten van het Zuid-Amerikaanse hout, maar die waren minder oud dan de nieuwste expressie.
De 16 jaar oude whiskey is een van de oudste expressies die de hele rijping in de Zuid-Amerikaanse hardhouten vaten doorgemaakt heeft. De distilleerderij in Dublin meldt dat de expressie daarmee bij de oudste vintage voorraad hoort.
Eerder verscheen er al een 15 jaar oude Ambunare expressie en een 14 jaar oude whiskey met een finish in Ambunara vaten. Daarnaast is er een 12 jaar oude whiskey in de Explorers reeks uitgekomen die een Ambunara finish heeft.

Wat is de Teeling 16 Years Old Ambunara Cask whiskey?

De Zuid-Amerikaanse vaten staan bekend om het afgeven van zoete tonen aan whiskey. Teeling meldt dat de vaten de Ierse drank hebben voorzien van tonen van kaneel, kruiden en worteltaart. Dit zijn de tasting notes van de Teeling 16 Years Old Ambunara Cask whiskey:
  • Neus: Kaneel, kokosnoot, amandel, marsepein, hete appel, zoethout.
  • Smaak: Gebakken appel, vanille, zwarte kardemom, walnoot, worteltaart.
  • Afdronk: Lange en kruidige afdronk.

Naar Dublin voor een fles?

De whiskey is gebotteld op 57,2 procent alcohol by volume (ABV). De single cask whiskey is gelimiteerd tot 244 flessen. Om een van die flessen te bemachtigen moet je naar Dublin afreizen of je slag slaan in de online winkel van de stokerij. De expressie wordt namelijk alleen in de distillery shop en de online shop van de stokerij verkocht. De prijs per fles is 180 euro.
Mocht je ervoor kiezen om naar Dublin te gaan en Teeling een bezoekje te brengen, neem dan vooral ook een tour in de distilleerderij. Daar ontdek je niet alleen van alles over Teeling, maar ook de rijke geschiedenis van Dublin en Ierland.
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas Image
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas
EUR18.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS