Nieuwe Compass Box Art & Decadence whisky onderweg voor augustus

Nieuws
door Monkey
zondag, 23 juli 2023 om 13:00
compass box art decadence
In augustus mogen liefhebbers van Compass Box whisky’s weer naar de slijter wandelen. Dan komt namelijk de nieuwe Compass Box whisky uit met als naam Art & Decadence. De whisky combineert meer dan vijf populaire whiskysoorten en minstens zeven verschillende vaten.
De onafhankelijke bottelaar Compass Box brengt met de komende whisky zoete graanwhisky’s en ongeturfde moutwhisky’s bij elkaar. John Glaser, whiskymaker bij Compass Box, heeft samen met James Saxon, lead whiskymaker bij Compass Box, de blend gemaakt tot wat hij is.
Dit zijn de whisky’s in Compass Box Art & Decadence en de verhoudingen ervan zoals ze op het achterste etiket vermeld staan:
Distilleerderij / WhiskyGebruikt vatPercentage van de blend
Balmenach Malt Whiskyex-Sauternes, ex-Marsala & ex-Madeira42 procent
Glen Moray Malt WhiskyOloroso-seasoned butt24,5 procent
Port Dundas Grain Whisky Refill Sherry butt 16,9 procent
Linkwood Malt WhiskyPalo Cortado-Seasoned butt13,9 procent
Blended Scotch ParcelVoornamelijk recharred barrels2,7 procent

Compass Box Art & Decadence release gelimiteerd

Het uiteindelijke resultaat is op 49 procent ABV, non chill filtered de fles in gegaan. Er is een zeer lichte '5 micron' filter gebruikt bij dit proces. Hierbij worden alle deeltjes groter dan een mensenhaar uit de uiteindelijke drank gefilterd. Wanneer de whisky in augustus precies uitkomt, is nog niet bekendgemaakt. Daarnaast is het nog niet onthuld waar de drank exact in de schappen terecht komt en wat het (adviesverkoop-)prijskaartje wordt dat eraan hangt. Wel is bekend dat het een limited edition whisky is met een oplage van 9010 flessen.
Onlangs bracht Compass Box samen met Bimber Distillery de Duality whisky uit. Het betreft twee whisky's die onlosmakelijk aan elkaar gekoppeld zijn door het label en de naam. De dranken zelf zijn wel verschillend. Je leest alles over deze twee whisky's in het bericht dat we erover schreven.

Whisky Monkeys viert feest!

Omdat Whisky Monkeys een half jaar bestaat hebben we een week lang steeds een nieuwe prijsvraag voor je. Kijk dus vooral of er iets leuks bij zit en doe mee. Er zit van alles tussen, van glazen tot aan een boek en andere items!

POPULAIR NIEUWS