Wil je aandelen in whisky? Er zijn nu aandelen van Bus Whisky te koop

Nieuws
zondag, 23 juli 2023 om 11:00
bus whisky
Heb je altijd al gedroomd om een klein beetje mede-eigenaar te zijn van een distilleerderij? Dan biedt die mogelijkheid zich nu aan. Van het Nederlandse whiskymerk Bus Whisky zijn er nu aandelen in de verkoop gegaan.
Bus Whisky is via het relatief nieuwe platform Broccoli een sharefunding gestart om meer geld binnen te halen om door te kunnen groeien. Bus Whisky is opgericht in 2019 en sindsdien erg hard gegroeid.

Bus Whisky sleept ene na andere prijs in de wacht

En dat is niet het enige, want het Nederlandse bedrijf heeft sindsdien ook al allerlei prijzen in de wacht gesleept. Op het platform Broccoli staat het volgende:
‘ In amper drie jaar tijd groeide uit van een kleine start-up tot een van de grotere whiskyproducenten van Nederland en internationaal onderscheiden. Eind 2021 won Bus Whisky goud bij de Global Green Awards in Hongkong en uitgeroepen tot een van de duurzaamste whiskyproducent ter wereld’
Nu wil het bedrijf dus de productiecapaciteit verhogen en daarvoor is geld nodig. Me de sharefunding is het doel om één miljoen extra binnen te halen. Op Facebook staat het volgende:
‘Als investeerder bij Bus Whisky word je mede-eigenaar van al onze whiskyvaten, met een totale boekwaarde van €1,8 miljoen (op 01-01-2023) die jaarlijks met gemiddeld 6,6% in waarde stijgt.’

Wat moet je verder weten?

Momenteel is meer dan 80 procent van het beoogde bedrag al binnen. Mocht je ook mede-eigenaar willen worden zijn er een paar dingen om rekening mee te houden:
  • Aandeelhouder worden gaat vanaf 1000 euro 
  • Als je investeert, valt dit niet onder depositogarantiestelsel of beleggerscompensatiestelsel
  • Je moet je eerst registreren op Broccoli, gegevens invullen, zoals je salaris en een test afleggen, waarna er een ongeveer een dag overheen gaat voordat je inschrijving beoordeeld wordt.

Waar zijn de aandelen van Bus Whisky te koop?

Houd hier dus rekening mee mocht je interesse hebben. Meer weten? Ga dan naar Broccoli. Lees ook eens onze Distilleerderij Donderdag over Bus Whisky.

POPULAIR NIEUWS