Nieuwe editie Kilchoman whisky ter gelegenheid van Fèis Ìle 2023

Nieuws
maandag, 29 mei 2023 om 13:00
feis high res 007 0945
De Schotse Kilchoman distilleerderij komt ter ere van het Islay-Festival dat momenteel plaatsvindt, met een nieuwe Fèis Ìle whisky voor 2023.
Antony Wills, oprichter en directeur van Kilchoman Distillery, heeft voor de Fèis Ìle-release van 2023 persoonlijk drie vaten geselecteerd. Dit jaar gaat het om een combinatie van een elf jaar oude Oloroso sherryvat en twee tien jaar oude bourbonvaten. De gekozen vaten werden gevuld met spirit, gemaakt van Publican-gerst die in 2011 en 2012 op de eigen velden van de distilleerderij werd verbouwd. De gerst is vervolgens gemout, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld op het terrein van de Kilchoman distilleerderij, resulterend in een 100 procent Islay-release.
Volgens Wills is het selecteren van vaten voor de jaarlijkse Fèis Ìle release een hoogtepunt van het jaar. Met de editie van 2023 heeft hij het karakter van de Kilchoman-spirit komende uit de bourbon vaten, aangevuld met de complexiteit en diepgang die wordt bereikt door de combinatie van het sherryvat.

Waar is de Kilchoman Fèis Ìle 2023 editie verkrijgbaar?

Deze Single Farm Single Malt whisky is gebotteld op een vatsterkte van 55,3 procent ABV en komt uit als gelimiteerde oplage met 1159 flessen. De Kilchoman Fèis Ìle 2023 is alleen verkrijgbaar (maximaal één fles per persoon) tijdens de open dag op het Islay-festival bij de distilleerderijwinkel. De whisky is te koop voor 120 pond per fles (70cl).
De open dag van de Kilchoman distillery vindt plaats op de zevende dag van het Islay festival op donderdag 1 juni. Naast de release van de Fèis Ìle-editie worden er door de distilleerderij verschillende masterclass-proeverijen, distilleerderij- en boerderijrondleidingen en andere activiteiten georganiseerd.
De toegang is gratis en de hele dag wordt er gezorgd voor live muziek en entertainment. De evenementen zijn ook online te volgen op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van de distilleerderij.

POPULAIR NIEUWS