Kilchoman Distillery viert samenwerking Land Rover met limited edition whisky

Nieuws
zaterdag, 06 mei 2023 om 9:00
kilchoman sanaig
Kilchoman Distillery gaat een bijzondere samenwerking aan, namelijk met Land Rover Classic. Om de samenwerking te vieren lanceert de distilleerderij een nieuwe limited edition whisky.
Land Rover Classic heeft een nieuwe autolijn: The Works V8 Islay Edition. Deze nieuwe lijn, bestaande uit slechts 30 voertuigen, is geïnspireerd door de Land Rover Series IIa van Spencer Wilks, voormalig directeur van de Rover Car Company, en een van de oprichters van Land Rover. The Works V8 Islay Edition bevat een aantal unieke verwijzingen naar de originele auto en de Isle of Islay in Schotland. De voertuigen hebben ieder een verwijdbare lade in het op maat gemaakte centrale opbergvak, gemaakt van originele whiskyvaten van Kilchoman Distillery.
Om dit te vieren brengt de distilleerderij dus een nieuwe limited edition whisky uit, bestaande uit 639 flessen. Deze cijfers zijn niet zomaar uitgekozen: ze verwijzen naar het kenteken van de originele auto van Wilks. De gebruikte vaten zijn een combinatie van bourbon- en sherryvaten en zijn persoonlijk geselecteerd door oprichters Kathy en Anthony Wills. Het resultaat is een whisky met een overvloed aan rijke smaken en complexiteit, die ‘de diepe band van Land Rover met Islay weerspiegelt’.

Diepe banden tussen Kilchoman Distillery en Land Rover Classic

De samenwerking tussen Kilchoman Distillery en Land Rover Classic komt niet uit de lucht vallen: De eerder genoemde Spencer Wilks is namelijk de opa van medeoprichter Kathy Wills. Wilks maakte de originele Land Rover op Wilks Laggan Estate, waar Kathy en haar man Anthony nog steeds wonen. Toen Wilks in 1947 in een sterk aangepast Rover-prototype rondreed op het eiland, merkte de plaatselijke jachtopziener op: ‘Dat moet een Land-Rover zijn, meneer!’ De naam bleef hangen en dat prototype leed tot de lancering van de Land Rover Series I.
Wist je trouwens dat Whisky Monkeys regelmatig prijzen weggeeft? Bekijk vooral onze speciale prijsvragen pagina om te kijken wat je op dit moment allemaal kunt winnen.