Nieuwe Glenmorangie A Tale of Tokyo is nu te koop

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 30 september 2023 om 14:00
a tale of tokyo
Glenmorangie heeft de nieuwe telg in de A Tale of whiskyserie uitgebracht. A Tale of Tokyo doet de hoofdstad van Japan aan. De vierde release in de reeks is wederom geïnspireerd door de avonturen die het hoofd distilleren van de stokerij beleeft.
In 2020 begon Glenmorangie met de A Tale of whiskyreeks, waarin de avonturen van Dr. Bill Lumsden, head of distilling & whisky creation bij de distilleerderij, centraal staan. Waar de eerdere releases op herinneringen gebaseerd zijn, is A Tale of Tokyo voor het eerst een whisky die een stad aan doet.
Lumsden heeft Tokyo geselecteerd voor deze release, omdat het een van zijn favoriete plekken is. Op de verpakking is te lezen dat dit door de veelzijdigheid van de Japanse stad komt. Elk moment in de stad is er een van contrasten is en prikkelt de zintuigen van de head of distilling van Glenmorangie.
Die contrasten komen op de verpakking en het label ook erg goed tot uiting. Japanse artiest Akira Yamaguchi heeft deze verzorgd en toont hiermee zijn visie op Tokio. De verpakking van A Tale of Tokyo toont onder andere dingen die in Tokio te zien zijn en de vrijetijdsbesteding van de inwoners.

Wat is Glenmorangie A Tale of Tokyo?

A Tale of Tokyo is gedeeltelijk gerijpt in ex-bourbon, sherry- en Mizunara eikenhouten vaten en gebotteld op 46 procent alcohol. De tasting notes van het levenselixir zijn als volgt:
Neus: Krachtig kruidig, met hints van toffee in contrast met wierook en zadelzeep, gevolgd door een harsachtige toon en een vleugje cederhout.
Smaak: Een peperig mondgevoel leidt naar tonen van pittige sinaasappels en bittere kersen naast venkel en taai eikenhout.
Afdronk: Lang en zacht nootachtig, met hints van amandel, mandarijn, gemalen witte peper en meer houthars.
De nieuwe Glenmorangie A Tale of Tokyo is nu al te koop voor 76 pond (omgerekend ongeveer 87 euro) via de Glenmorangie website. Wanneer de whisky in de Nederlandse schappen terecht komt, is nog niet bekend. Wanneer de whisky er is, zal dit in een gelimiteerde oplage zijn.

POPULAIR NIEUWS