Nieuwe Ierse whiskey combineert bockbier, whiskey en rogge met elkaar in één fles

Nieuws
woensdag, 24 juli 2024 om 7:00
the whistler doppelbock cask finish whiskey
Zoals velen van jullie wel weten, kunnen vaten een grote impact hebben op de smaak van whiskey. Dat heeft ook de Ierse Boann Distillery in de gaten. De distilleerderij heeft namelijk een nieuwe whiskey uit de doeken gedaan: The Whistler Doppelbock Rye Cask Finish.
Deze nieuwe expressie van The Whistler is ontstaan uit een samenwerking tussen Boann en de Rye River Brewing Company.
Bij Rye River Brewing Company wordt een moutig doppelbockbier gemaakt dat in vaten rijpt. Je raadt het al: met die vaten wilde Boann Distillery iets nieuws creëren.

Opvolger van populaire Ierse whiskey

De distilleerderij is aan de slag gegaan met een nieuwe blended expressie. Deze drank bestaat uit 65 procent single grain en 35 procent single malt whiskeys. Deze vloeistoffen zijn allemaal drie keer gedistilleerd.
Het huwelijk hiervan heeft een rijping gekregen in rye vaten, voordat het geheel een finish kreeg in de vaten van de Rye River Brewing Company. Het resultaat is de opvolger van de populaire Imperial Stout Cask expressie van het merk.

Wat mag je verwachten van de The Whistler Doppelbock Rye Cask Finish whiskey?

De nieuwe expressie van Boann Distillery is een limited edition expressie geworden. Als het aan de stokers ligt, volgen er nog meer van dit soort experimenten met biervaten bij de distilleerderij.
Dit zijn de tasting notes van de The Whisktler Doppelbock Rye Cask Finish whiskey:
  • Neus: Fruitige aroma’s van rijp fruit, cederhout en een vleugje kruidnagel.
  • Smaak: Rijk mondgevoel met moutige houttonen, gepocheerde peer en geroosterde amandelen. 
  • Afdronk: Lang en complex, met een aanhoudende smaak van gebarsten zwarte peper.
De whiskey is gebotteld op 43 procent alcohol by volume (ABV). Wereldwijd zijn er slechts 6000 flessen beschikbaar. De fles is in elk geval bij de stokerij te koop voor 54,95 euro en komt ook naar Nederlandse slijterijen. Waar de fles precies in de schappen terecht komt, is niet bekendgemaakt.
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas Image
The Túath Irish Whiskey Glass - Whiskyglas
EUR18.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS